27. heinäkuuta 2012

I'm sorry mister rice farmer, we ate your piggy

Taas kerran ruokasuunnitelmat meni uusiksi. Mun ei vaan tehnyt mieli mitään keittoa, vaan halusin lihaa! Paljon mausteista lihaa! Ja suklaakakkua. Suklaakakun saan nyt toistaiseksi unohtaa, mutta lihaa tein. Kaivoin hyllystä esiin Vietnamilaisen keittiön parhaat - keittokirjan ja siitä löytyi aika nopeasti ohje tämän päivän ruoalle.

Pakko varoittaa heti kättelyssä, että ruoka ei tuoksunsa puolesta ole mitenkään houkuttelevaa. Kalakastikeen osuessa lämpimälle pannulle keittiöön leviää sanoinkuvaamattoman kammottava tuoksu. Hajustaan huolimatta kalakastike on kuitenkin hämmentävän hyvää. Mutta pelkästään tuon hajun takia meinasi ruoat jäädä syömättä. Valmis ruoka oli kuitenkin ihan hyvää, tosin ehkä hieman suolaista mun makuun. Voi silti tehdä toistekin.

Riisinviljelijän possu

100g vaaleaa muscovado-sokeria (laitoin tummaa)
1,25dl kalakastiketta
4rkl salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tl pippuria
500g luutonta sianlihaa ohuelti viipaloituna (laitoin possun sisäpaistia)
4 kovaksi keitettyä kananmunaa kuorittuna ja halkaistuna
(kiinalaista) ruohosipulia koristeluun

  Pane sokeri pieneen kasariin ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Sekoita koko ajan. Lisää joukkoon kalakastike hitaasti pienissä erissä ja sekoita voimakkaasti, kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen. Mä en saanut sokeria kunnolla sulamaan. Suli vasta sitten, kun lisäsin kalakastiketta.
  Lisää kasariin salottisipuli, valkosipuli, pippuri ja sianlihaviipaleet. Sulje kansi ja hauduta lihaa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, sekoita silloin tällöin.
  Annostele sianlihaviipaleet lämmitetylle tarjoiluvadille, pane vierelle munanpuolikkaat ja valuta kastiketta sekä lihan että munien päälle. Koristele ruoka (nupullisilla) ruohosipulinvarsilla ja pane tarjolle kulhollinen riisiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti