7. heinäkuuta 2012

Porsastelua - grillipihvejä maustevoin kera

Kesä on kyllä kivaa aikaa näin kokkailuja ajatellen. On aika kivaa laittaa ukko hikoilemaan grillin ääreen ja itse istuskella pihalla herkkuja odotellen. Mukamas pääsee itse paljon helpommalla, vaikka eipä ne grillattavatkaan itsekseen valmistu. Tänään pääsi grilli taas tositoimiin ja grillailtiin pekoniin käärittyjä possun ulkofileepihvejä. Seuraksi vielä torilta haettuja perunoita ja ruohosipuli-valkosipulivoita. Nam!


Grillipihvit ja yrtti-valkosipulivoi

6 porsaan ulkofileepihviä tai kyljystä
6 viipaletta pekonia
2rkl öljyä
2-3 tippaa balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
Yrttivoi:
100g voita
2rkl yrttisilppua maun mukaan
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna

  Tee ensin maustevoi sekoittamalla pehmeän voin sekaan yrttisilppu ja murskatut valkosipulinkynnet. Painele voi folioarkin välissä paksuhkoksi levyksi ja pakasta. Ota levystä muotilla paloja tai leikkaa kuutioiksi.
  Ota pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nuiji pihvit kevyesti molemmin puolin. Kiedo pihvien ympärille pitkittäin halkaistu (jätä halkaistaessa toisesta päästä kiinni, jolloin saat pitkän kapean pekonisuikaleen) pekonisuikale ja kiinnitä se hammastikulla.
  Sivele lihapinnat öljyn ja etikan sekoituksella ja grillaa pihvejä jälkilämmössä 2-3 minuuttia/puoli tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. Irrota tikut. Tarjoa heti maustevoin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...