25. heinäkuuta 2012

Porkkanaista purtavaa

Tajusin tänään, että vadelmakausi on aikalailla myöhässä tänä vuonna. Viime vuonna Vauhtiajojen aikaan meidän vadelma-viidakko aivan notkui kypsää marjaa, mutta nyt ei oo yksikään vielä siinä kunnossa, että niitä voisi syödä. Joka päivä käyn vilkaisemassa (monta kertaa), josko pian saisi piiloutua vadelmapuskiin. Ja viikon päästä vadelmakauden alkamisesta manaan kaikki vadelmat sinne jonnekin. Kyllähän niitä poimii, mutta se putsaaminen.... Näyttää uhkaavasti siltä, että tiedossa ja tulossa on taas paljon Kääpiölinnan vadelmatequilaa tai siis likööriä.

Neitiä ajatellen olin tälle päivää suunnitellut ruoaksi kasvispihvejä, mutta eihän tuo ollut sitten kotona. Syötiin pihvit sitten kahteen (ja puoleen) pekkaan kera uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen. Pikkumies lähinnä muserteli pihvinpalan käsissään ja lopulta sitä löytyi niin hiuksista, pöydältä kuin lattialtakin. Ehkä siitä jotain meni suuhunkin. Pihvit oli ihan hyviä, mutta aika miedon makuisia. Toisaalta, eipä noilla aineksilla mitään voimakkaita makuja saa aikaan. Mutta kuuluu siihen osastoon, että voi tehdä toistekin. Yhteishyvästä on tämäkin ohje aikoinaan kopsattu.

Kasvis-perunapihvit
(10kpl)

1dl kauraleseitä
1dl maitoa tai vettä
2dl perunaraastetta
2dl palsternakkaraastetta
2dl porkkanaraastetta
1dl hienonnettua purjoa
2 kananmunaa
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1tl suolaa
2rkl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
öljyä tai margariinia

 Sekoita leseet maidon tai veden joukkoon ja anna turvota. Kuori ja raasta juurekset, huuhtele ja paloittele purjo. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Paista pihvit ohukaispannulla pienessä rasvatilkassa kypsiksi. Tarjoile halutessasi kermaviiliä kastikkeena. Mausta kermaviili yrteillä, sokerilla ja suolalla.



2 kommenttia:

  1. Olenkin etsinyt hieman tämän tyylistä reseptiä porkkanapihveille ja nyt se löytyi! :) Täytyypä kokeilla heti kun ehdin!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että sopiva ohje löytyi :)

    Positiivista näissä oli sekin, että pihvit pysyivät paistettaessa hyvin kasassa. Jotkut kun hajoavat heti kättelyssä.

    VastaaPoista