28. heinäkuuta 2012

Niin makiaa, että hampaissa narskuu

Vaikka mä kuinka yritän käyttää noita mansikoita, niin ei ne vaan lopu. Tuo meidän mansikkamaa on ihan olemattoman kokoinen, mutta silti se jaksaa puskea marjaa reilun litran päivävauhdilla. Pakastimeen ei enää viitsisi niitä laittaa ja kaikkea ei jaksa kyllä syödäkään. Oli siis jälleen "pakko" leipoa :D

Muistin aamulla, että oon joskun monta vuotta sitten testannut semmoista mansikkapiirakkaa, joka ainakin silloin oli hyvää. Kaivoin ohjeen mapeistani ja tein aikani kuluksi uuden koeversion. Piirakkaan olisi kuulunut laittaa mansikkasurvosta, mutta en raaskinut muussata noita mansikoita vaan laitoin semmoisenaan taikinan päälle. Tai isoimmat halkaisin. Paistoaikaa olisi voinut hieman lyhentää tuoreita mansikoita käytettäessä, mutta enhän mä tajunnut sitä kuin vasta lopuksi. No, ehkä tästäkin opittiin taas jotain. Tai sitten ei. Ohje on ollut mulla jo niin kauan, etten yhtään tiedä mistä sen oon löytänyt.


Kinuskinen mansikkapiirakka

2 kananmunaa
3dl sokeria
1,5dl maitoa
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
150g voita
1,5rkl vaniljasokeria
5dl mansikkasurvosta
Kinuskikuorrutus:
100g voita
1,5dl sokeria
1,5dl kermaa

  Sulata voi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon voisula.
  Kaada taikina uunipellille leivinpaperille, kaada päälle mansikkasurvos (tai mansikat) ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  Laita teflonpohjaiseen kattilaan voi, sokeri ja kerma kinuskia varten. Keitä kunnes hieman sakenee. Kaada kinuski piiraan päälle tasaisena nauhana. Anna piiraan jäähtyä ennen tarjoilua tai valmista se jo edellisenä päivänä.




Ai niin, vadelmakausi on alkanut! Ensimmäiset vadelmat poimittiin torstaina. Tosin muutama hassu oli vasta kypsynyt, mutta silti! Mä taidan piileskellä seuraavat viikot vadelmapuskissa, aina kun sinne vaan ehdin. Sieltä kannattaa etsiä, jos on asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti