13. heinäkuuta 2012

I wanna wok

Muutaman päivän pikaloma olisi takana. Mukavaa on käydä reissussa, mutta on kyllä kivaa palata kotiinkin. Pääsin monen monen vuoden tauon jälkeen käymään serkkuni mumman ja vaarin mökillä ja siitä jatkettiin sitten Tampereelle Särkänniemeen. Uskomatonta miten pieneltä kaikki vaikutti siellä mökillä. Liekö mökki kutistunut vai minä kasvanut. Oli miten oli, mutta yhtä ihanaa siellä oli nyt kuin silloin pikkulikkanakin!

Iso kiitos täytyy antaa emännälle herkullisista grilliruoista. Itse marinoitu possun sisäfilee hiiligrillissä grillattuna oli kyllä oikein hyvää. Hymyilemään sai myös tien varsilta löytyneet mustikat ja metsämansikat. Niin ja ne kolme kantarellia :) Mä oon nimittäin elämäni aikana löytänyt tasan neljä kantarellia, joista kolme tällä reissulla. Prosentuaalisesti saalis oli siis aika loistava. 

Jotenkin tämä ensimmäinen kotoilupäivä on mennyt vaan haahuillessa ympäri tupaa. Kun lisäksi pää ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, ei suurempia kokkailuja edes jaksanut ajatella. Muilta mitään kysymättä päädyin helppoon broileriwokkiin, johon ainekset valikoitui osin sillä perusteella mitä kaapista löytyi. Omo-wokkia siis.

Broileriwok

2-3 porkkanaa
0,5 purjoa
1 punainen paprika
2rkl (maapähkinä)öljyä
kukkakaalia
340g broilerin ohuita marinoimattia fileepihvejä tai valmiita suikaleita
1dl chilikastiketta
0,5dl soijaa
0,5-1tl sambal oelekia
1-2tl jauhettua inkivääriä
saksanpähkinöitä

  Puhdista ja suikaloi kasvikset. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuumenna öljy wokpannulla, lisää suikaloidut broilerit ja paista nopeasti kuumalla pannulla. Siirrä broilerit hetkeksi lautaselle.
  Lisää tarvittaessa öljyä ja kaada kasvissuikaleet pannulle. Paista muutama minuutti koko ajan sekoitellen. Lisää kypsät broilerisuikaleet. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada wokkiin. Anna kiehua pari minuuttia.
  Ripottele hienonnetut pähkinät wokin pinnalle ja tarjoa riisin tai nuudeleiden kera.


2 kommenttia:

  1. Kiitos vaan itsellesi. Oli mukavaa ja tulihan pikkusen testattua teidän likööritehtaan tuotoksia;) Hyvää oli muumilimppari! Kolmen viikon päästä yritetään ainakin tuplata sun kanttarellilöytöjen määrä:) Silloin on luultavasta tarjolla kasvisruokaa. On meinaan niin paljon kasvihuoneessa tulossa kaikkea.

    VastaaPoista
  2. Mä täällä jo haaveilen, että mitä kaikkea niistä kantarelleista vois tehdä! Meistä on vissiin tullut vanhoja, kun nykyään suunnataan metsään rämpimään eikä mihinkään hippaamaan ;D

    VastaaPoista