16. syyskuuta 2012

And your breath smells of garlic (...auttaisiko banaanilikööri?)

Tänään väännetty ruoka on taas yksi niistä lapsuuden herkuista. Siinä missä isäni bravuuri oli rakuunabroileri, kuului nämä valkosipuliperunat äitini parhaisiin ruokiin. Muistan vielä jopa sen vuoan, missä tätä valmistettiin. Tämän ruoan kohdalla huomaa taas, kuinka yksinkertainenkin voi olla hyvää. Monesti tämän lisänä tarjottiin vielä lihapullia, mutta niitä en jaksanut nyt väsäillä.

Valkosipuli-kinkkuperunat

n.1kg perunoita
350g palvikinkkua palana
2-3dl ruokakermaa tai kuohukermaa
2-5 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

  Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi kinkku. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne kahteen kolmeen palaan. Valkosipulit saa jäädä isohkoiksi paloiksi.
  Lado perunat, kinkut ja valkosipulit kerroksittain vuokaan niin, että alimmaisena ja päällimmäisenä on perunakerros. Ripottele jokaisen perunakerroksen päälle hieman suolaa ja pippuria. Kaada kerma päälle. 
  Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa noin 60-90 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.




Köh... Tuota... Just eilen taisin mainita, että liköörejä valmistuu nopeampaa kuin niitä häviää. Ajatuksena oli, että nyt ei sitten mitään hetkeen. Kestihän se ajatus melkein vuorokauden, kun muistettiin, että suunniteltu banaanilikööri oli vielä tekemättä. No, ei kun tuumasta toimeen. Ajatus kyseisestä likööristä lähti Smetana-blogista, mutta yllätys yllätys, tuo meidän oma tehtiin taas soveltaen. Tai siis ukkoni teki. Mä voin hoitaa sen maistelun. Saas nähdä mitähän tästäkin tulee.....

Banaanilikööri(n tapainen)

2 kypsää banaania
160g sokeria
7dl vodkaa (meillä osa nelikymppistä ja pikkuliraus kasikymppistä)
1 vaniljatanko

  Kuori ja viipaloi banaanit. Laita sokerin kanssa tiiviiseen, kannelliseen lasitölkkiin. Lisää halkaistu vaniljatanko. Kaada vodka päälle. Nelikymppinen käy. Sekoittele.
  Anna liköörin muhia ainakin pari kuukautta pimeässä huoneenlämmössä. Sekoittele tölkkiä aina ajoittain.
  Kun likööri on muhinut tarpeeksi, suodata enin mössö pois keittiösiivilällä. Tai millä ikinä keksitkin. Banaanimuhjun pois saaminen saattaa olla aika haasteellista. Pullota. Nauti hyvässä seurassa tai yksin kalsarit jalassa pimeässä.

Ällötysöllötys....

2 kommenttia:

  1. marin kanssa otettais vähän viskibanaanikolaa :D

    VastaaPoista
  2. Viskiä löytyy ja banaanilikööriä parin kuukauden päästä. Vain kola puuttuu :D

    VastaaPoista