7. marraskuuta 2012

Jääkaappiarkeologin chorizo-paprikapiirakka

En tiedä kuka meidän jääkaappia käy täyttämässä, mutta sinne on kummasti taas kerääntynyt kaikkea ylimääräistä... Oli siis syytä suorittaa lieviä argeologisia tutkimuksia meidän jääkaapissa ja seurauksena syntyi oikein maukas chorizo-paprikapiirakka. Onpahan ukolle yöpalaa, kun kotiutuu töistä. Olettaen, ettei tuo piirakka katoa tuosta illan mittaa.... Jos jotain pitäisi tehdä toisin, niin lisäisin jotain tulista. Ehkä muutama viipaloitu pepperoni....

Chorizo-paprikapiirakka

1dl perunamuusijauhetta
2dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl vettä tai maitoa
100g sulatettua voita
Täyte:
150-200g chorizo-makkaraa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5rkl öljyä
0,5 vihreää paprikaa
Päälle:
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
0,75tl pippurisekoitusta
150g emmental-mozzarellajuustoraastetta
0,5dl pinjansiemeniä

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi ja vesi tai maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa piirakkavuoka (halk.n.24cm) taikinalla.
  Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki pannulla tilkassa öljyä. Leikkaa chorizo ja paprika paloiksi. Levitä chorizot, sipulit ja kuutioitu paprika pohjan päälle.
  Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki. Lisää joukkoon kerma, maito, pippurisekoitus ja juustoraaste. Sekoita. Kaada seos piirakkavuokaan. Ripottele päälle pinjansiemenet.
  Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja täyte hyytynyt. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja pepperonitkin sopisi kivasti joukkoon.:) Arkeologisia kaivauksia täytyisi meilläkin tehdä. Jääkaappi, kaksi pakastinta, ruokakomerot ja maakellari ovat tupaten täynnä. Pahimman luokan ruokahamstereita ollaan. Ei haittaisi, vaikka kaupat olisi muutaman viikon välillä kiinni.;)

    VastaaPoista
  2. Mulla on kanssa paha taapia haalia kaappeihin kaikenlaista. Kaksi pakastinta pursuaa marjoja ja kaikkea muuta mahdollista ja lisäksi just säilykkeitä, jauhoja ym. on yllin kyllin. Välillä mietin, että kukahan ne kaikki syö :D

    Elintarvikealan tai kauppojen muutaman päivän lakko ei haittaisi yhtään.

    VastaaPoista