29. joulukuuta 2012

Pigs are heavy

Joulutäpistelyjen jälkeen mua ei kerta kaikkiaan huvita kokata. Ei sitten yhtään. Sinänsä outo juttu, kun yleensä rakastan keittiössä touhaamista. Eilen kaupassa käydessä huomasin tarjouksessa olleet porsaan suikalelihat ja siitä keksin sälyttää vastuun viikonlopun ruoista miehelleni. Kyseistä possukastiketta sain ensimmäisen kerran meidän seurustelun alkuaikoina, kun mies halusi kokata mulle päivällisen :) Ei mitenkään kaunista, eikä terveellistä, mutta perunamuusin kanssa nautittuna sitäkin parempaa!

Possua valtimot kovettavassa sienikastikkeessa

400g marinoitua porsaan suikalelihaa
2 sipulia
voita paistamiseen
1tlk(315/160g) sekasienikuutioita
1pss herkkusienikeittoaineksia
n.40g voita
2dl ruokakermaa
n.3dl vettä
3tl valkosipulimurskaa
2-4rkl chilikastiketta
0,5-1tl chilijauhetta
2tl paprikajauhetta
1tl pippurisekoitusta
2tl mustapippurirouhetta
pari hyppysellistä suolaa

  Hienonna sipulit. Kuumenna voi pannulla, lisää lihasuikaleet ja ruskista kevyesti. Lisää silputtu sipuli kypsennyksen puolessa välissä. Mausta pippureilla, chilijauheella, paprikajauheella ja hyppysellisellä suolaa. 
  Sulata noin 40g voita pienessä kattilassa. Lisää keittoainekset sulaan voihin. Sekoita vesi ja kerma joukkoon. Kiehauta.
  Kaada valutetut sienikuutiot ja kastike lihojen päälle pannulle. Sekoita. Mausta chilikastikkeella ja valkosipulilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  Tarjoa perunamuusin tai riisin kera.

Tästä ei saa nättiä tekemälläkään....

4 kommenttia:

  1. Joulukokkailu on varmaan viennyt monelta muultakin kotikokilta mehut vähäksi aikaa - onneksi on noita vaihtoehtoja kotityön helpottamiseksi olemassa.

    VastaaPoista
  2. Totta :) Vaikka mä yleensä ominkin nuo keittiöhommat itselleni, niin välillä on kiva istua valmiiseen pöytään.

    VastaaPoista
  3. Ei yhtään hullumman näköinen annos. Meidän lihansyöjälle uppoaa juuri tuollaiset ruoat parhaiten.:)

    Kyllä välillä kokkaaminen tympäiseekin. Eikä mikään ihme näin joulun jälkeen, kun joulun alla keittiössä on saanut viettää aikaa yllin kyllin.

    Oikein hyvää uutta vuotta!:)

    VastaaPoista
  4. Oikein ihanaa uutta vuotta teillekin!

    Miehellä on taipumus tehdä valtavan iso satsi ruokaa kun kokkaamaan alkaa. Mutta tässä ruoassa se ei haittaa, sillä kastike on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Pippurit heräilee ja tuo mukavasti lämpöä sapuskaan :)

    VastaaPoista