27. heinäkuuta 2013

Ei päätä vaan häntää - häränhäntäpataa suppilovahveroilla

Pakastimesta löytyi paketillinen häränhäntiä, joten eiliset ruokasuunnitelmat muuttuivat hieman. Possupata sai väistyä ja ruoaksi valmistui herkullinen häränhäntäpata. Noissa hännissä ei kauheasti purtavaa ollut, mutta onneksi sienet, pekoni ja sipulit tekivät ruoasta kyllin täyttävää. Ehkä tämä olisi paremminkin syyskelien ruokaa, sillä uunin lämmittäminen näillä helteillä ei ollut kovin mieltä ylentävää. 

Häränhäntä-suppilovahveropata

n.600-700g häränhäntiä
vehnäjauhoja
öljyä
1pkt pekonia
100-200g säilöttyjä tai tuoreita suppilovahveroita
4 salottisipulia
6dl vettä
1-2rkl sinappia
muutama maustepippuri
2 lihaliemikuutiota
persiljaa

  Suikaloi pekoni ja laita kylmälle pannulle. Laita lämpö päälle, ruskista pekonit. Nosta pekonit uunipataan. Kierittele häränhännät vehnäjauhoissa, ruskista pekonissa irronneessa rasvassa. Lisää öljyä tarvittaessa. Nosta lihat pataan.
  Kaada sienet pannulle ja kuumenna niin, että sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää sienet pataan. Kuori ja lohko salottisipulit ja lisää pataan. Kaada päälle vesi, murenna joukkoon liemikuutiot ja mausta sinapilla ja maustepippureilla.
  Peitä pata kannella ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa perunoiden ja salaatin kera.




4 kommenttia:

  1. Mun piti koko viime talven tehdä jotain häränhännistä mutta enpä saanut aikaiseksi. Nyt täytyy pistää tämä ohje talteen,josko syksyllä tulis tehtyä... :)

    VastaaPoista
  2. Testaa Nanne ihmeessä :) Meillä hyvä mittari ruoan laadusta on ipanat. En muista koska pikkumiehellä olisi lautanen tyhjentynyt yhtä nopeaa kuin eilen tätä syödessä. Tai sitten sillä oli vaan nälkä :D

    Täällä häränhännät on välillä kiven alla. Silloin kun niitä haluaisi valmistaa, ei taatusti löydy kaupasta yhtä ainutta paketillista. Siksi niitä täytyy aina hamstrata kun kohdalle osuu :)

    VastaaPoista