1. toukokuuta 2014

Kiss this! - mureat kirsikkasuukot

Voihan vappu. Onneksi pikkumies on niin pieni, ettei tällaisista juhlista ymmärrä mitään ja tyttö niin iso, että saa mennä torille ihan omin nokkinensa. Itse pysyn mahdollisimman kaukana kaupungin keskustasta ja ihmisvilinästä. Päivä kuluu todennäköisesti pihaa rapsutellen ja herkkuja syöden. Mitään perinteisiä herkkuja en alkanut valmistamaan, vaan tyydyin täysin kaupan tarjontaan. Lihapullia taidan pyöräyttää itse ja eilen leivoin kahvipöytään kirsikkakeksejä. Siinä on mun vappuvalmistelut. 

Keksejä leipoessa mulla oli melkoinen työ pitää pikkumies pois taikinakulholta. Vähän väliä jouduin siirtämään kulhon puolelta toiselle ja joka kerta pikkumies löysi tiensä taikinan ääreen. En tiedä monenko keksin verran ehti taikinaa syömään, mutta aika paljon sitä katosi. Valmiit keksit olivat ihanan mureita ja kirsikkaisia ja minä ja tyttöni tykättiin todella paljon. Miehelle nämä eivät kolahtaneet, sillä hän ei tykkää mantelimassan tuomasta mausta. Ohjeen kekseihin löysin Kotilieden isosta leivontakirjasta, joten keittokirjahaastekin eteni jälleen yhden kirjan verran. Sen verran tosin ohjetta muuttelin, että sokerin korvasin steviasokerilla. Kirsikoista riittää varsin mainiosti sellainen pikkupurkillinen, jossa on kirsikoita 120g.




Kirsikkasuukot
(n.30kpl)

100g voita
1dl sokeria tai steviasokeria
100g mantelimassaa
1 muna
2,5dl vehnäjauhoja
1dl maissi- tai perunatärkkelysjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
0,5dl kirsikkatölkin lientä
Täyte:
n.200g cocktailkirsikoita

  Sekoita voi, sokeri ja raastettu mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää muna. Sekoita kuiva-ainekset keskenään ja seulo siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi kirsikoista siivilöimäsi liemi. Anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia. 
  Halkaise kirsikat. Muovaa taikinasta reilun peukalonpään kokoisia palloja ja paina jokaisen sisälle kirsikanpuolikas. Lado palloset pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Keksit jäävät pinnalta vaaleaksi. Sirottele halutessasi keksien päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kirjasta mainittakoon sen verran, että tämä todellakin saa pitää paikkansa mun hyllyssä. Melkein jokainen ohje on sellainen, jota voisin testata. Poistoon ei vielä montaa kirjaa ole mennyt, mutta projektihan on aika pahasti kesken. Toisaalta, tämähän kertoo vain siitä, että olen osannut ostaa itselle mieluisia opuksia hyllyn täytteeksi. 

Kääpiölinnan keittokirjat:
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle

2 kommenttia:

  1. Kirsikkaiset jutut ovat niin ihania! Cocktailkirsikoiden ystävä en ole, voiskohan näitä tehdä jostain muusta kirsikkaisesta jutusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, en kyllä äkkiseltään tiedä millä cocktailkirsikat voisi korvata. Pysyisiköhän joku hillo taikinan sisällä? Mä käytän niin vähän mitään kirsikkaista, etten oikein tiedä mitä vaihtoehtoja on.

      Poista