6. toukokuuta 2014

Food, glorious food! - hapanimelät broilerinfileet muksujen makuun

Taas on aika palata keittokirjahaasteen pariin ja tällä kertaa tarkemman tutkiskelun alle pääsi kirja nimeltä "Koko perhe keittiössä". Kirja ei ole mitenkään hirveän paksu, mutta silti siihen mahtuu muutamia varsin mukavia, muksujen mieleen olevia ohjeita. Tämä opus saa siis ainakin toistaiseksi olla hyllyssäni. Kirjan ohjeista testiin pääsi hapanimelät broilerinfileet, joita syötiin ranskalaisten ja salaatin kera. Rehellisesti sanoen, en muista koska muksut olisivat syöneet noin paljon broileria yhdellä kertaa ja vielä ilman nurinaa ja palojen siirtelyä lautasen reunalta toiselle! Ehkä tästä voi jo päätellä, että ruoka oli melkoista herkkua ja ranskalaiset sopi tähän kuin nenä päähän. Osa marinadista kannattaa jättää sivuun ennen broileripalojen lisäämistä ja tarjoilla niin ranskalaisten kuin broilerienkin kastikkeena. Broilerin rintafileitä käytin neljä ja leikkasin ne pitkittäin kahtia. Onneksi valmistin vähän enemmän, sillä muuten olisi ukko jäänyt ilman ruokaa.




Hapanimelät broilerinfileet
(4ann.)

2 valkosipulinkynttä murskattuna
2rkl balsamiviinietikkaa
0,5 limen mehu
0,5 sitruunan mehu
0,75dl (vaaleaa muscovado)sokeria
(laitoin ruokokidesokeria)
2rkl (dijon)sinappia
0,5dl hunajaa
1tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
0,5dl (oliivi)öljyä
2-4 maustamatonta broilerin rintafileetä pitkittäin halkaistuna
(sileälehtistä tai tavallista persiljaa)

   Sekoita pienessä kulhossa keskenään valkosipuli, balsamiviinietikka, limen ja sitruunan mehut, sokeri, sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Vatkaa sekaan öljy.
  Jaa kastike kolmeen osaan. Säästä yksi osa fileiden sivelyyn ja yksi osa dippikastikkeeksi. Nosta broilerinfileet loppuun kastikkeeseen ja pyöräytä niitä, jotta fileet maustuvat kauttaaltaan. 
  Paista tai grillaa fileitä 4-5 minuuttia kummaltakin puolelta, tai kunnes fileistä tuleva neste on kirkasta. Sivele fileitä maustekastikkeella viimeisten kypsennysminuuttien aikana. Nosta fileet tarjoiluvadille ja ripottele päälle silputtua persiljaa. Laita tarjolle dippaukseen tarkoitetun kastikkeen kanssa.

Koska mukaan on tullut viime aikoina uusia lukijoita (tervetuloa vain kaikille :) ), niin voisin hieman kerrata, että mistä ihmeen keittokirjahaasteesta höpisen. Alkuvuodesta listasin kaikki hyllystä löytyvät keitto-, leivonta- ja drinkkikirjani ja tarkoitus on testata jokaisesta kirjasta jotain ohjetta vuoden loppuun mennessä. Jos kirjasta ei löydy mitään testaamisen arvoista, joutaa kirja kiertoon. Alla listaa kirjoista, jotka hyllyssä ovat tai ovat saaneet etsiä uuden kodin muualta.


Kääpiölinnan keittokirjat:
(jo käytetyt punaisella tekstillä, poistettavat sinisellä)

1. 1000 cocktailia
2. Alaston kokki (poistettu)
3. Arabialainen keittiö 
4. Arto Paasilinnan taivaallinen herkkukirja
5. Baarimestarin parhaat
6. Curryruoat
7. Diabeetikon ruokavalio
8. Eurooppalaisessa keittiössä
9. Farang - modernia aasialaista
10. Grilli- ja fondyyherkkuja
11. Grillikirja
12. Hannah Montana - Hannahin herkkuja
13. Helpot herkut - juhlaruokia
14. Herkkuja Indonesiasta
15. Hyvän olon herkut
16. Hyvää ruokahalua - Kotikokin parhaat ruokaohjeet
17. Ihanimmat piirakat
18. Italian herkut
19. Itämainen keittiö 
20. Juhlaleivonnaiset
21. Kansainväliset kotiruokasuosikit
22. Karvinen keittää
23. Keittiön tuliset herkut 
24. Keittotieto - kasvisruoat ja kastikkeet
25. Kiinalainen keittokirja
26. Kodin herkkuleivonnaiset 
27. Kodin parhaat juhlat
28. Koko perhe keittiössä 
29. Kotilieden iso leivontakirja
30. Kotilieden parhaat leivonnaiset
31. Kotilieden suuri keittokirja
32. Kotitalous 7
33. Kuppikakut
34. Kreikka - Välimeren keittiö 
35. Kätevä keittokirja
36. Lasten omat synttärikakut
37. Leipää monella tavalla 
38. Leivonta
39. Maailman herkut
40. Maailman keittiöt - opas kansainväliseen ruokakulttuuriin
41. Makeat herkut
42. Marjaherkkuja ja muuta hyvää
43. Maukas texmex-keittiö
44. Maukkaita pikkupaloja
45. Me-lehden ruokakirja
46. Menu keittokirja III
47. Mummo Ankan unelmaherkut
48. Murhaavan herkullista
49. Nanny Ogg's cookbook
50. New Yorkin baarimestarien parhaat drinkit 
51. Painonvartijat - Klassiset herkut
52. Paras keittokirja No 1. Noutopöytään. Parsaherkkuja. Unelmajälkiruokia.
53. Paras keittokirja No 2. Salaatteja. Grilliin. Piknikille. Ym.
54. Paras keittokirja No 3. Rapuja. Sieniä. Marja- ja hedelmäjälkiruokia. Ym.
55. Paras keittokirja No 4. Äyriäisherkkuja. Nopeaa. Suklaista.
56. Paras keittokirja No 5. Intialaista. Patoja. Pastaa.
57. Paras keittokirja No 10. Kananmunia. Lammasta. Kotileipää. Ym.
58. Parhaimmat ruokasienet ja sieniherkut 
59. Pastat
60. Pirkan paras leivontakirja 
61. Pirkan parhaat jouluherkut
62. Pirullisen kuuma chilikirja
63. Prinsessojen keittokirja 
64. Rottatouille - Mestarirotan reseptit
65. Ruokamatka maailmalle
66. Ruokasuosikit: Italia
67. Ruokasuosikit: Jälkiruoat 
68. Ruokasuosikit: Kiina
69. Ruokasuosikit: Kreikka
70. Ruokasuosikit: Meksiko
71. Ruokasuosikit: Sushi
72. Ruokasuosikit: Vokki
73. Ruotsalaisen kokin keittokirja
74. Ruutukokki - Kodin paras keittokirja 
75. Seuran herkut - suuri ruokakirja
76. Suloiset suolaiset
77. Superruokia - syömällä terveemmäksi
78. Suussa sulava suklaa
79. Syötävän hyvä olutkeittokirja
80. Syötävän suloiset kuppikakut
81. Taivaalliset täytekakut
82. Tee itse terveyssnapsit, -viinit ja -liköörit
83. Tyylikkäitä thaiherkkuja hetkessä 
84. Unelmakakut
85. Uusia makuja Kiinasta
86. Valkokankaan herkkuja
87. Vie kielen - Herkullisia ruokaohjeita hyvän mielen keittiöstä 
88. Vietnamilaisen keittiön parhaat
89. Viinanmaustajan käsikirja 
90. Vähäkolesterolista ruokaa
91. Värioppia ja sommittelua ruokaan - keittokirja
92. Wok-ruokien parhaat
93. Yksinkertaisesti parasta - Helppojen herkkujen opas
94. Zanuska - Venäläinen keittiö Jäämereltä Kaukasiaan
95. Fun food - Yllätyksellisiä oivalluksia keittiöstä 
96.  Salaattisuosikit ja parhaat buffetit
97. Tapakset ja antipastot 
98. Pieni jäätelökirja suurista nautinnoista 
99. Sopat!
100. Kakkutikkarit 
101. Kotilieden suuri juhlakirja
102. Lempileivonnaiset 
103. Reseptien aarteet sukupolvelta toiselle

4 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa hyvältä! Ties vaikka menisi kokeiluun piankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Ihanan pikaista ja hyvääkin vielä.

      Poista
  2. Testaan ehdottomasti!! :)
    Mitä on tuo muscovado-sokeri, tämän siis voi korvata ruokosokerilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, kirjoitinpas ohjeeseen hassusti. Korvasin muscovadon ruokokidesokerilla. Muscovadotkin ovat ruokosokereita, mutta sellaisia kosteampia. Aivan hyvin toimi kiteinenkin sokeri tuossa ja taatusti menee muutkin ruokosokerit.

      Toivottavasti ruoka maistuu :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...