4. toukokuuta 2014

It's a shame to let it waste. How does it taste? - hävikkiherkkuna kinkku-sekametelipannari

Jääkaappiin oli kertynyt taas valtavasti sellaista tavaraa, joka oli syytä syödä mahdollisimman pian. Kun en muuta niistä keksinyt, niin tungin kaiken mahdollisen kaapista löytyvän kinkkupannarin täytteeksi. Muuten olisivat todennäköisesti päätyneet roskiin, eikä se tuntunut lainkaan hyvältä vaihtoehdolta. Osan pannarista voi huoletta pakastaa ja syödä sitten vaikka välipalaksi. Täytteitä tähän voi vaihdella täysin sen mukaan mitä mieli tekee tai sattuu kaapista löytymään. Vain mielikuvitus on rajana! Meidän pannarista tuli tällä kertaa tällainen.




Kinkkupannukakku
(pellillinen)

Taikina:
6dl maitoa
4 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2-3rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
Täyte:
400-500g palvikinkkua
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
1 pieni tölkki herkkusieniviipaleita
2 säilöttyä, grillattua paprikaa
2dl tuoretta ananasta silputtuna
0,5pkt Aurajuustoa
1-2tl kuivattua oreganoa
ripaus pippurisekoitusta
Päälle:
4-5dl juustoraastetta

  Hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä tilkassa öljyä. Lisää pannulle valutetut herkkusienet ja pieneksi kuutioitu kinkku. Kuumenna hetki ja lisää joukkoon vielä pieniksi kuutioiksi leikatut paprikat ja ananas. Mausta oreganolla ja pippurisekoituksella.
  Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää joukkoon muut taikinan ainekset. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Levitä täyte uunipannulle leivinpaperin päälle ja ripottele päälle murusteltu Aurajuusto. Kaada taikina päälle siten, että se yltää joka puolelle peltiä. Laita päälle vielä reilusti juustoraastetta.
  Kypsennä pannaria 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti