Kaverin vanhemmille tuli tehtyä kalavoileipäkakun lisäksi myös
täytekakku. Toiveena oli jotain marjaisaa suklaaripauksella. Kun en
oikein muuta keksinyt, tein valkosuklaa-vadelmakakun. Vasta kakun
täytettyä tuli mieleen, että tuohon valkosuklaatäytteeseen olisi voinut
rouhia hitusen suklaata joukkoon purutuntumaa tuomaan. Siinä vaiheessa
oli kuitenkin myöhäistä, joten täytyy vain toivoa, että kakku kelpasi
sellaisenaan. Pursotusten kanssa meinasi olla vaikeuksia, sillä lämmin
keli pehmitti vaahtoa melkoisesti. Kakun päällä olevien sitruunamelissan
lehtien tarkoitus on lähinnä pursotusten kauneusvirheiden peittely....
Pakko vielä sellainen mainita, että kakun kuvia katsellessa hämmästelin, että mitenkäs kaikki kuvat on niin sameita ja nuhruisia, kunnes tajusin, että mun silmälasit oli käsittämättömän likaiset. Kun harvoin tulee silmälaseja käytettyä, en muistanut niiden olevan päässä. Näppärää, eikö totta?
Pohja:
6 kananmunaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutus:
n.1dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Valkosuklaatäyte:
2dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
0,5rkl vaniljasokeria
Vadelmatäyte:
2dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
200g pakastevadelmia sulatettuna
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
Koristeluun:
4-5dl Flora vispiä
50g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta
1tl vaniljasokeria
Päälle:
mansikoita tai vadelmia
sitruunamelissaa
Kostutus:
n.1dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Valkosuklaatäyte:
2dl kuohukermaa
100g valkosuklaata
0,5rkl vaniljasokeria
Vadelmatäyte:
2dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
200g pakastevadelmia sulatettuna
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
Koristeluun:
4-5dl Flora vispiä
50g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta
1tl vaniljasokeria
Päälle:
mansikoita tai vadelmia
sitruunamelissaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän
läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
(halkaisija 24cm) ja paista uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Kumoa
kakku vasta hieman jäähtyneenä.
Valmista täytteet. Vatkaa valkosuklaatäytteen kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vähän kerrallaan, välillä sekoittaen mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kerman joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta seos vaniljasokerilla.
Aja vadelmat soseeksi sauvasekoittimella. Jos haluat siemenet pois, painele seos siivilän läpi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaahdota vielä hetki, kunnes vaahto on napakkaa. Lisää joukkoon vadelmasose, sokeri ja vaniljasokeri.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Kostuta kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle vadelmatäyte. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle valkosuklaatäyte. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta kevyesti. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku alustalle. Vatkaa flora vispi kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe ja jatka vatkaamista. Mausta valmis vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros vaahtoa. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi ja nostele kakun päälle. Tee pursotukset reunoille ja päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä.
Valmista täytteet. Vatkaa valkosuklaatäytteen kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vähän kerrallaan, välillä sekoittaen mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Kaada suklaa kerman joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta seos vaniljasokerilla.
Aja vadelmat soseeksi sauvasekoittimella. Jos haluat siemenet pois, painele seos siivilän läpi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaahdota vielä hetki, kunnes vaahto on napakkaa. Lisää joukkoon vadelmasose, sokeri ja vaniljasokeri.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Nosta päällimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Kostuta kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä päälle vadelmatäyte. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle valkosuklaatäyte. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta kevyesti. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa kakku alustalle. Vatkaa flora vispi kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe ja jatka vatkaamista. Mausta valmis vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kakun päälle ja reunoille ohut kerros vaahtoa. Leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi ja nostele kakun päälle. Tee pursotukset reunoille ja päälle. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä.
Upea kakku!! Ihanat täytteet, nams!
VastaaPoistaKiitos Kirsi :)
PoistaIhana kakku, ihanasti koristeltu!
VastaaPoistaKiitos Sanja :)
PoistaKaunis kakku löytyi täältä taas jälleen kerran!!! :) Ihanat koristelut.
VastaaPoistaJa kiva kuulla että joku muukin on vähän hajamielinen välillä. Itse etsin viime perjantaina töistä lähtiessä puhelinta. Ja sitä ei meinannut löytyä mistään. Kunnes lopulta tajusin että se oli ollut koko ajan mulla kädessä.... :D
Kiitos Nanne :) Välillä tuntuu, että voisin hukata itsenikin, jos se vaan olis mahdollista :D
PoistaTodella kaunis kakku kaimaseni! Hajamielisyyttä täälläkin ilmassa. Ihmettelin kuopusta eskarista hakiessani viime viikolla miten auton polkimet ovat niin omituiset, tuntui kuin olisi painanut kahta poljinta kerrallaan. Olin lähtenyt miehen siroissa 45 kokoisissa Reinoissa liikenteeseen. Vien ne jalassa yleensä roskiksen ja tällä kertaa lähdin heti roskiskeikan jälkeen jatkamaan matkaa eskariin. Pientä hiihtelyä oli eskarin pihalla noissa monoissa :)
VastaaPoistaIhana :D Muistan joskus edellisessä elämässä, kun silloisen mieheni kanssa oltiin ostamassa taloa. Kiirreessä lähdettiin asuntonäyttöön ja vasta autosta noustessa huomasin, että mulla on ainot jalassa. Silloin nuorena ja ujona en kehdannut niissä mennä tupaan, vaan kävin vaihtamassa kengät. Tänäpäivänä ei haittaisi pätkääkään :D
PoistaTäydellinen ulkonäkö tolla sun kakullasi ja reseptistä päätellen makukin on kohdallaan! Tarttis varmaan itekin tehdä mansikkakkua...
VastaaPoistaEn mä ny niin täydellisenä sitä pitäisi. Sopivasti sai enimmät virheet lehdillä peittoon :) Kyllä täytyy itsellekin mansikkakakku tehdä, kunhan satokausi kunnolla alkaa. :)
Poista