4. elokuuta 2014

Sweet little you - kesäkurpitsakuppikakut mascarponekuorrutteella

Viime aikoina on tapahtunut paljon kivoja juttuja, joista en vaan ole muistanut kirjoittaa. Tuntuu, että aivotoiminta on jotenkin hitaalla ja hyvä esimerkki siitä on mun eilinen karviaisten perkaus. Jossain vaiheessa havahduin siihen, että olin laittanut roskia kulhoon ja heitellyt karviaisia maahan. Ei niitä onneksi kauheasti ehtinyt huti mennä, joten ei siinä kuinkaan käynyt... Karviaisia piisaa kyllä.

Mutta niihin iloisiin asioihin! Jokin aika taapäin sain sähköpostia, jossa kerrottiin blogini päässeen yhdeksi Indiedays Inspiration-blogiksi! Mulle tällainen on suuri kunnia ja innolla odotan, mitä tuleman pitää! Indiedays on Suomen johtava blogiportaali ja lukijamäärät blogeilla ovat aika huikeita. Siksi olin enemmän kuin yllättynyt, kun ottivat minutkin mukaan! Kääpiölinna pysyy edelleen omana, itsenäisenä bloginaan, mutta juttuja voi jatkossa seurata myös Indiedays'n kautta.

Hieman vanhempi iloinen uutinen, jonka olen unohtanut kertoa, oli pääsy Klingelin Naistenhaku-sivulla 10 parhaan ruokablogin joukkoon! Aika hieno juttu sekin!

Näin perusvaatimattomana ihmisenä tuntuu vähän oudoltakin, että saa näin paljon positiivisia yllätyksiä ja huomiota lyhyen ajan sisällä, mutta toisaalta olen suunnattoman onnellinen ja ylpeäkin!

Ehkä kaikkein paras juttu oli kuitenkin viikonlopun MastoCup ja tyttöjen sijoittuminen viidenneksi omassa sarjassaan! Onnea Semi01! Harmillista tosin on, ettei tyttöni polvi kestänyt kuin ensimmäisen päivän neljä peliä. Toisen päivän pelit joutui katsomaan kentän laidalta. En tiedä miten tuon tytön polven saisi kuntoon. Lääkäreiden mukaan ei mitään vikaa ole, mutta ei kai tuo ilman syytäkään vaivaa ja kun tätä on jatkunut pian vuoden. Nyt onneksi tyttö pääsee fysioterapiaan ja kavereilta sain vinkkiä, josko tukipohjallisista olisi apua. Nyt tuo polvi pitää hoitaa, sillä siitä on haittaa jo jokapäiväisessä elämässä ja jos sen takia joutuu jalkapallon lopettamaan niin on se aika sääli. Kuitenkin laji on ollut tytölle melkoisen rakas.

Reissusta kotiutunutta tyttöä päätin ilahduttaa kuppikakuilla. Koska kesäkurpitsoja piisaa, tein sitten kesäkurpitsamuffinsseja, eikun kuppikakkuja. Kesäkurpitsa ei valmiissa leivonnaisessa maistu, mutta tekee näistä ihanan mehukkaita ja pehmeitä. Mantelirouhe puolestaan tuo mukaan vähän purtavaa. Tytön mielestä olivat tosi hyviä ja kelpasivat nämä mullekin. Kuorrutin ja kuvasin kuppikakut yhdentoista jälkeen yöllä ja silti meillä oli niin kuuma, etteivät pursotukset oikein tykänneet...




Kesäkurpitsakuppikakut mascarponekuorrutteella
(12kpl)

1(n.400g) keltainen kesäkurpitsa
175g voita tai margariinia
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
0,75dl mantelirouhetta
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5-1tl kanelia
Kuorrutus:
200g mascarponea
100g voita
4,5-5dl tomusokeria

  Kuori kesäkurpitsa, halkaise ja poista enin pehmoinen sisus. Raasta hienoksi raasteeksi. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla hyvin sekoittaen. Lisää taikinaan mantelirouhe ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää taikinaan.Sekoita varoen sekaisin.
  Nostele taikina (Amerikan) muffinivuokiin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes ovat kullanruskeita ja tikulla koetettaessa kypsiä. Nosta ritilälle jäähtymään.
  Vatkaa mascarpone ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella samalla sokeria lisäten. Pursottele tai levitä seos jäähtyneiden muffinssien päälle.




14 kommenttia:

  1. Onnea hienoista saavutuksista Anu! Ja todella ihanan kuuloinen kesäkurpitsaresepti. Kakkuset ovat varmasto todella meheviä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Välillä aina tuntuu, että onkohan tässä blogin pitämisessä kauheasti järkeä, mutta kummasti tällaiset innostaa jatkamaan.

      Poista
  2. Tän hetkisten tutkimustietojen valossa tukipohjallisia ei ainakaan fysiatrian polilla suositella ja teillä on yksi kohtuullisen pysyvästi lantiovammainen läheinen, jonka vauriot on pääosin aiheuttanut tukipohjallisten käyttö, että kannattaa harkita hyvin, hyvin huolella vielä. Yksi laihialainenkin takuuvarmasti käskee heittää niillä vesilintua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin lienee niin yksilöllistä. Mulla oli muksuna tukipohjalliset ja niillä saatiin jalkapöydän kipuja pois. En oikeasti enää tiedä mitä tuon tytön kanssa teen. Nyt tosin selvisi, että nyt viime kuukausina on oireillut enemmän toinen polvi ja sitä ei ole kuvattu. Kuvaanhan sekin pitäisi saada, mutta just nyt ei taida olla varaa. Julkiselta puolelta kuvausaikaa taitaa olla turha edes kysellä.

      Poista
  3. Ihana muffinssiresepti, sen näkee jo aineksista, että ne ovat meheviä (ja kivat hämärät kuvat, ne on jotenkin itämaisen oloisia)! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin vastata eilen sun kommenttiin kännykällä, mutta tottahan se hukkui johonkin matkan varrelle. Nyt on onneksi kone taas kotona, eikä tarvi yrittää puhelimella näitä näpytellä.

      Kuvista tuli tuollaisia oikeastaan olosuhteiden pakosta, kun iltamyöhään kuvasin, enkä jaksanut kaivaa lisävalaistusta kaapista :) Mutta tuopa tuo hämäryys oman tunnelmansa.

      Poista
  4. Tätä pitää kokeilla! Muistan kun lapsena nyrpistelin äidin kesäkurpitsakakulle (lapsen näkökulmasta olis tietty pitäny olla 1kg nonparelleja ja toinen suklaata ;)) mutta nythän tämä kuulostaa herkulliselta!

    Henna/ http://heavenlybakings.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti sitä ihmisen maku muuttuu vanhemmiten :) Mullakin moni asia, mitä muksuna en olisi suostunut edes maistamaan, kelpaa nykyään paremmin kuin hyvin.

      Poista
  5. Onnittelut! Hauska valaistus tosiaan, tuo kuviin itämaisen twistin niin kuin Eija jo ennätti sanomaankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :) Oikeasti kauhulla odotan taas talvea, kun meidän pimeässä pirtissä kuvien ottaminen on enemmän kuin haasteellista. Kyllähän noita tunnelmallisiakin kuvia voi välistä laittaa, mutta aina ei viitsisi. Lisävalaistus on talvella käytössä, mutta silti ei meinaa onnistua.

      Poista
    2. Sama täällä! Meillä suunnitellaan jo täyttä vauhtia keittiön valaisinremonttia... :)

      Poista
    3. Oih, saiskin keittiöön valaisinremontin! Tai oikeastaan haluaisin uuden keittiön. Edellinen asukas uusi keittiökaapit ja ne on kyllä niin epäkäytännölliset kuin olla ja voi. Lisäksi liesituuletin on niin matalalla, ettei kattila voi olla hellalla, jos aikoo nostaa sieltä vaikkapa spagettia. En oikein ymmärrä mitä ovat ajatelleet keittiötä laittaessa :/

      Mutta ehkä mun täytyy tässä vaiheessa tyytyä vain tuohon sähkö- ja maalämpöremppaan.

      Poista
  6. Olen kyllä niiiiin onnellinen sun puolesta!! <3 Ihan oikeaan osoitteeseen on kunnianosoitukset tulleet!!! <3 <3

    Olen käyny kuolaamassa jo monta kertaa näitä kuppikakkuja...NAM! Jos näit on vielä jäljellä niin pistähän postiin, mielellään maistaisin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni <3 <3 Taitaisi tuo kuorrutus sulaa näillä keleillä ja paketissa olisi vaan rasvainen, makea ja epämääräinen kasa jotain, joka ehkä etäisesti muistuttaa leivonnaista :D

      Poista