14. lokakuuta 2014

Give that pie to me! - hävikkiherkkuna ihana kinkku-juustopiiras

Keittokirjalistasta sai tänään ruksata yhden kirjan yli, kun innostuin hyödyntämään eiliseltä jääneet muusin loput ja leivoin iltavuorossa hääräävälle ukolle kinkku-juustopiiraan Ruokamatka maailmalle-kirjan ohjeen mukaan. Pohjassa käytettiin hiivaleipäjauhoja vehnän sijaan, joka toi kyllä mukavaa vaihtelua makuun. Piiras on erittäin helppo valmistaa, eikä siihen kovin kauaa mene. Itse tein piiraan 26 senttiseen irtopohjavuokaan, jolloin pohja jäi aavistuksen liian paksuksi mun makuun. Jos omistat isomman vuoan, käytä sitä! 




Quiche Lorraine eli kinkku-juustopiiras

Pohjataikina:
2dl perunasosetta
100g pehmeää voita tai margariinia
4 1/2dl hiivaleipäjauhoja
1/2dl vettä
1tl suolaa (voisi laittaa vähemmän)
Täyte:
200g palvikinkkua
pala purjoa
1 paprika
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
Pinnalle:
2dl juustoraastetta (esim. emmentalia tai kermajuustoa)
3 kananmunaa
1dl kermaa
1dl maitoa
valkosipulijauhetta
suolaa

  Sekoita pohjan ainekset vettä lukuunottamatta sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina suurehkon piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  Pistele pohja haarukalla ja tue reunat foliosta taitelluilla pötköillä tai aseta päälle leivinpaperi ja kuivia herneitä. Näin reunat eivät valahda esikypsennyksen aikana. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  Kiehauta kuutioitua kinkkua, purjoa ja paprikaa sekä valkosipulimurskaa hetki öljytilkassa. Levitä seos puolikypsälle pohjalle. Ripottele päälle juustoraaste ja keskenään sekoitetut muut täytteen aineet.
  Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä. 




4 kommenttia:

  1. Kivannäköinen piirakka ihan perusraaka-aineista. Päällä on suurin piirtein ne ainekset, jotka mäkin kinkkupiirakkaani laitan, mutta toi pohja on mielenkiintoinen, pystyn kyllä kuvittelemaan, että perunamuusi sopii sinne loistavasti. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohja oli kyllä hyvää! Mukavaa vaihtelua sille mitä yleensä käytän. Hyvin samoilla aineksilla munkun kinkkupiirakat yleensä syntyy :)

      Poista
  2. Mehevän näköinen ihanuus :) Suolaiset piiraat sopivat tosi hyvin syksyyn, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :) Tämä oli kyllä mukavan mehevää, kun täytettä oli aika paksuna kerroksena. Nopeasti tämä tuli syötyä.

      Poista