9. lokakuuta 2014

Let's bake it! - syntisen hyvät murokeksit marmeladilla ja valkosuklaalla

Aina asiat ei mene aivan suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli eilen viettää pojan kanssa päivä leipoen, mutta siinä kohtaa, kun aamuyöllä heräsin maailmanlopun päänsärkyyn, tiesin heti että peli oli siltä osin menetetty. Kun olin viettänyt aamun ensin vessan lattialla maaten ja siitä sohvalle raahautuen, helpotti olo sen verran, että saatiin edes keksit tekaistua. Alunperin oli tarkoitus tehdä koe-erä aivomuffinsseja sekä tavallisia murokeksejä, joiden väliin saisi hukattua pari vajaata marmeladipurkkia. Keksejä en saanut eilen täytettyä tahi koristelua ja muffinssitkin saavat odottaa viikonloppuun. Illan vietin päivystyksessä neulatyynyä leikkien, joten keksien koristelu ei ollut se ensimmäinen mieleen tullut asia. Tänään olo on onneksi hitusen parempi, melkoisesta tokkurasta huolimatta, joten sain hoidettua keksit loppuun. Keksien päälle sulattelin sitruuna-valkosuklaata ja päälle ripottelin wienernougat-rouhetta. Ei ollenkaan hassumpia, etten sanoisi :) Nyt joku ystävällinen ihminen voisi tulla pakkaamaan loput keksit tiiviiseen purkkiin ja nostaa sen mahdollisimman korkealle. Ihan vaan siltä varalta, etten söisi kaikkia.




Marmeladilla täytetyt murokeksit

200g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
Väliin:
mustikka- tai vadelmamarmeladia
Päälle:
sitruuna-valkosuklaata (leivontasuklaa)
wienernougat-rouhetta

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna samalla hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti sekaisin. Painele taikina käsin kiinteäksi möykyksi. Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia. 
  Kauli taikina pieni pala kerrallaan ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Käytä apuna jauhoja tai kauli taikina kahden leivinpaperin/kelmun välissä. 
  Nostele pikkuleivät leivinpaperille pellille ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 8-15 minuuttia keksien paksuudesta riippuen. Nämä keksit olivat uunissa kymmenisen minuuttia. 
  Anna keksien jäähtyä. Sulata suklaa varovasti mikrossa, kaada pakaste- tai pursotuspussiin ja koristele puolet kekseistä suklaalla. Ripottele heti päälle wienernougat-rouhetta. Voitele toiset keksit marmeladilla ja paina koristeltu keksi marmeladin päälle. 



2 kommenttia:

  1. Jestas! Nää on namia!
    Hurmaava tarjotin houkuttelee kyllä pöydässä myös!
    Nauti syystunnelmasta ja korillinen lämpöä vielä täältä etelän auringon syleilystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Tarjotin on kirpparilöytö, josta maksoin hurjat kaksi euroa :) Ja on jo nyt ollut taatusti koko rahan arvoinen. En ollut ehtinyt täyttää kaikkia keksejä, kun mies keksi kokeilla näitä nutellalla täytettynä. Oli aivan loistavia!

      Poista