5. lokakuuta 2014

Who Wants Cake? - tonnikalakakkua synttärisankarille

Vadelma-suklaakakun lisäksi kaverin pojan synttäreille lähti myös tonnikalavoileipäkakku. Koska vanha, hyväksi havaittu tonnikalakakkuohjeeni oli kadonnut jonnekin muiden reseptien joukkoon, täytyi kehitellä jotain muuta. Aivan tyytyväinen en tähän kakkuun ollut, sillä koristelut ei tahtoneet oikein onnistua. Suunnitelmat koristeluiden suhteen oli aivan toisenlaiset, mutta ne meni mönkään. Toivottavasti kakku kuitenkin oli syömäkelpoinen.

Tsatsikitäytteeseen laitoin tällä kertaa liivatteen, mutta sen voi hyvin jättää poiskin. Vaikka täyte on todella löysää, ei se haittaa. Tosin sen täytteen alla olevaa leipäkerrosta ei välttämättä tarvitse kostuttaa ollenkaan.




Tonnikalavoileipäkakku

24 isoa viipaletta paahtoleipää
Kostutus:
kasvislientä
Tonnikalatäyte:
2tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
2 salottisipulia
1 punainen paprika
1/2dl tuoretta tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus sitruunapippuria
Tsatsikitäyte: 
200g turkkilaista jogurttia
100g ranskankermaa
300g kurkkua
1-2tl valkosipulimurskaa
1/2tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
1 liivatelehti (voisi olla toinenkin)
1/2rkl vettä
Päälle: 
2rs(à180g) ruohosipulituorejuustoa
50g ranskankermaa
salaattia
kurkkua
tomaattia rypäleitä
tilliä
sitruunaa

  Keitä ensin kasvisliemi ja anna sen jäähtyä. Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Valmista tonnikalatäyte vatkaamalla kerma ensin löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Hienonna salottisipuli, paprika ja tilli ja sekoita ainekset vaahdon joukkoon. Valuta tonnikaloista öljyt pois, hienonna paloja haarukalla (ei kuitenkaan ihan mössöksi) ja lisää muiden ainesten joukkoon.
  Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Ripauta päälle hieman suolaa ja nosta raaste siivilään valumaan ainakin vartiksi. Painele lopuksi vielä kevyesti nesteitä pois. Sekoita jogurtti ja ranskankerma hyvin keskenään ja lisää joukkoon kurkkuraaste sekä valkosipulimurska. Mausta maun mukaan suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna liivetelehden liota ainakin 5 minuuttia. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteesta vesi pois ja sulata liivate kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetken ja lisää kurkkutäytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. 
  Levitä pöydälle kaksi pitkää kelmusuikaletta vierekkäin ja nosta niiden päälle kuusi paahtoleipäviipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta kevyesti kasvisliemellä ja levitä päälle puolet tonnikalatäytteestä. Nosta täytteen päälle toinen leipäkerros ja tsatsikitäyte. Täytteen alle jääviä leipiä ei välttämättä tarvitse kostuttaa, sillä täyte itsessään on melko kosteaa. Lado päälle leipäkerros, kostuta kevyesti ja levitä päälle loput tonnikalatäytteestä. Lado päälle vielä viimeinen leipäkerros, kostuta sekin kevyesti. Kääri kakku kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  Poista kakku kelmusta ja tasoita reunat tarvittaessa. Nosta tarjoilualustalle. Notkista päälle tuleva tuorejuusto ranskankermalla ja levitä kakun pintaan. Koristele haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

  1. Tässä on voileipäkakku ihan täydellisesti mun makuuni, ei voi muuta sanoa kuin NAM! Sun on noi voileipäkakkusi kyllä supersiististi tehtyjä, miten sä saat ne noin viivasuoriksi ja päälliset noin siististi päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvakulma pettää :D Ei ne oikeasti niin kauhean suoria ja siistejä ole. Suuri palettiveitsi on ihan hyvä apulainen, sillä saa hyvin tasoitettua tuon päällisen.

      Poista