11. kesäkuuta 2015

Pieni on kaunista! - pienen pienet bruschetat katkaravuilla

Yritän tässä henkisesti varautua kuuden voileipäkakun ja yhden kasvispiirakan urakkaan ja mikäs sen parempi tapa nollata päätään kuin istua koneelle ja kirjoitella jotain. Muu väki nimittäin on jo oppinut, että kun alan kirjoittamaan tai koristelemaan kakkuja, on parempi olla hiljaa. Tai puhua saa, mutta ei mulle. 

Ruokajuttuja olisi muutama tuloillaan, mutta lähdetäänpäs purkamaan rästiin jääneitä reseptejä helpoilla, mutta herkullisilla katkarapuleivillä. Nämä pikkuruiset katkarapubruschetat katosivat melkein yhtä nopsaan kuin mitä valmistuivatkin. Eikä syöjiä ollut kuin minä ja muksut. 




Pienet katkarapubruschetat

10-12 viipaletta vehnäpatonkia
½ prk (à360/170g) katkarapuja liemessä
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ tl chilikastiketta
sitruunamehua
hienonnettua persiljaa

  Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet uuniritilälle ja paahda uunin ylätasossa 250-asteessa kunnes saavat väriä. 
  Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi, chilikastike ja valutetut katkaravut. Kuumenna minuutin verran. Mausta pienellä tilkalla sitruunamehua ja lisää joukkoon hienonnettu persilja. Jaa katkaravut liemineen leipien päälle. Tarjoa heti. 





2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, sitä tarvitaan! Mun piti aloittaa jo tänään, mutta koko ilta meni venyessä ja vanuessa ja pelatessa muksujen kanssa jalkapalloa. Huomenna aamulla on pistettävä töpinäksi.

      Poista