10. tammikuuta 2016

Happy, happy, happy birthday! - synttäreiden raikas tomaatti-fetakakku

Saan olla aika onnekas, sillä elämääni on siunaantunut kolme ihanaa kummilasta. Heistä kaksi viettivät eilen synttäreitään. Toinen on jo 16-vuotias neitokainen, toinen 7-vuotias eskarilainen. Hurjaa, miten nopeasti nuo lapset kasvaa! Onnea O ja E! Olette rakkaita ♥

Tänään juhlittiin nuoremman sankarin synttäreitä ja sain viedä juhliin voileipäkakun. Pyydettiin kasvisvoileipäkakkua, joten soveltelin hieman muksujen synttäreille suunnittelemaani tomaatti-fetakakkua. Viimeksi en ollut oikein vakuuttunut kakun erinomaisuudesta kehuista huolimatta, mutta nyt, pienellä viilauksella tästä tuli hyvä! Kakku on kivan raikas, eikä mitenkään raskas. 




Tomaatti-fetavoileipäkakku
(n.20 ann.)

12 isoa viipaletta viiden viljan paahtoleipää
12 isoa viipaletta ruispaahtoleipää
Kostutus:
2-2½ dl kasvislientä kasvisfondista
Tomaattitäyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
3 tomaattia
½-1 dl basilikanlehtiä
1½ dl ranskankermaa
mustapippuria
Juustotäyte:
200 g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 suippopaprika
½ sipulia
Päälle:
400 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl vispikermaa
Koristeeksi:
kirsikkatomaatteja
salaattia
tummia rypäleitä
basilikaa
kurkkua
juustoviipaleita
karambolaa

  Kiehauta ensin kasvisliemi fondista ja jätä se jäähtymään. Leikkaa leivistä kovat reunat pois. 
  Valmista tomaattitäyte. Halkaise tomaatit ja koverra siemenet pois esimerkiksi pikkulusikalla. Kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilikanlehdet. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Mausta maun mukaan pippurilla. Lisää joukkoon tomaattikuutiot sekä basilika ja sekoita tasaiseksi.
  Juustotäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkaamisen loppupuolella tuorejuusto ja vatkaa vielä niin, että saat tasaisen seoksen. Valuta salaattijuustokuutioista öljy pois ja painele kuutiot haarukalla murusiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Sekoita juusto ja kasvikset kerma-juustoseoksen joukkoon.
  Levitä kuusi paahtoleipäviipaletta kaksi vierekkäin asetetun kelmusuikaleen päälle. Kostuta kasvisliemellä ja levitä päälle puolet juustotäytteestä. Lado päälle kerros leipää ja kostuta. Levitä päälle tomaattitäyte kokonaisuudessaan. Levitä päälle kerros leipää, kostuta ja levitä loppu juustotäyte päälle. Päällimmäiseksi vielä kerros leipää ja kostutus.
  Kääri kakku tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan. Anna olla mielellään seuraavaan päivään. 
  Poista kelmut, tasoita reunat ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Levitä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Jos juustoa jää, voit pursottaa loput koristeiksi. Koristele haluamallasi tavalla.




8 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aina ihania nämä voikkariohjeet! Meillä juhlitaan maaliskuussa varmaan seuraavan kerran isommin, ja voisi kyllä voikkaria sinne tehdä.Tuun sitten valkkaamaan sun ohjeista jonkun hyvän, itsellä ei aina oikein sytytä täytteiden kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Täytyisi vaan välillä kehitellä jotain aivan muuta, kun kakut alkaa muistuttaa liikaa toisiaan.

      Poista
  2. Kauniit koristelut ja resepti kuulostaa kyllä hyvältä... mmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ♥ Kasviskakkujen koristeluun ei tahdo ideoita syntyä, mutta tähän oon lopulta ihan tyytyväinen. Ja runsaasta koristelusta huolimatta oli ihan helppo leikatakin.

      Poista
  3. Niin houkuttelevan ja herkullisen näköinen, ja maku varmasti olis myös mun makuun kohdillaan. Namsk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Tämä on kyllä kivan raikas kakku.

      Poista