31. tammikuuta 2016

Trioli-nallekakkua suklaa- ja vadelmatäytteellä (gluteeniton ja laktoositon)

Mies taisi saada tänään opetuksen siitä, ettei kannata viedä mua huonekaluliikkeisiin ihan vaan katselemaan olisko siellä mitään kivaa. Ostin nimittäin uuden ruokapöydän. Tuoleja ei tullut mukana ja tarkoitus olisikin maalata nuo vanhat tuolit, kunhan vaan ehdin. Se pöytä oli just sellainen, mistä olen haaveillut jo kauan! Eikä ollut edes kauhean kallis. Huomenna saa hakea sen kaunokaisen uuteen kotiin ja miettiä mihin vanhan pöydän saa hävitettyä. Maltan tuskin odottaa!

Mutta sitten kakkujuttuihin. Ystävän nuorimmainen juhli tänään 3-vuotissynttäreitään ja sain tehdä juhliin kakun. Koska Ti-Ti-nalle perheineen on sisaruskatraassa kova juttu, oli kakkukin nalleaiheinen. Päivänsankarin suosikki on Trioli-nalle, joten sellaisen sitten yritin kakun päälle väsätä. Koristeet on tehty sokerimassasta ja päälle ripotin vielä värillistä sokeria. Tarkoitus oli laittaa kultaisia kuulia, mutta vilkaisu tuoteselosteeseen muutti suunnitelmat. Kuulissa kun oli vehnäjauhoja. Kaiken kaikkiaan pidin koristelun aika yksinkertaisena. Kakku on gluteeniton ja laktoositon ja levykakkupohjista koottu. 




Onnea vielä Josefiina ♥




Trioli-nalle täytekakku (suklaa-vadelmakakku)
(n. 30ann.)

Levypohja: (tee näitä kolme!)
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Suklaatäyte:
4 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
200-250 g Brunbergin maitosuklaata ( laktoositonja gluteeniton)
Vadelmatäyte:
4 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
475 g vadelmaa (pakaste)
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
4-5 rkl tomusokeria
Päälle:
9-10 dl vispikermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
maun mukaan tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
Koristeet:
sokerimassaa
värillistä sokeria

  Valmista kolme levypohjaa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Nostele varovasti lastalla sekaisin. 
  Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Kumoa levy kevyesti sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  Valmista täytteet. Soseuta sulaneet vadelmat sauvasekoittimella ja puserra halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siemenettömän täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sopivaa. Sekoita joukkoon vadelmasose. Kuumenna vesi, puserra liivatteista vesi pois ja lisää liivatteet veteen. Sekoita ja anna jäähtyä hetkisen. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen vadelmavaahtoon.
  Sulata suklaa varovasti mikrossa, anna jäähtyä hetkisen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. 
  Jos haluat, kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Kakun siirtely on hankalaa, joskaan ei mahdotonta. Jos omistat kantikkaan, säädettävän kakkureunuksen, kokoa kakku sen sisään. 
  Leikkaa pohjalevyt saman kokoisiksi. Tässä kakussa levyt olivat n. 27*27cm. Kostuta alin levy kevyesti ja levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle vadelmatäyte. Nosta päälle viimeinen levy, kostuta. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja anna maustua yön yli jääkaapissa.
  Seuraavana päivänä vatkaa kuorrutusta varten kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vaahto napakaksi. Mausta maun mukaan tomusokerilla.
  Tasoita kakun reunat, levitä reunoille ohut kerros kermavaahtoa. Levitä kakun pinnalle tasainen kermakerros. Värjää osa vaahdosta keltaiseksi ja pursota pystyraidat korityllalla tasaisin välein. Tee röyhelöt alhaalta ylöspäin lehtityllalla. Tee pursotukset kakun päälle tähtityllalla.
  Nosta sokerimassakoristeet kakun päälle vasta lähellä tarjoilua, sillä ne pehmenevät helposti kerman päällä. 




4 kommenttia:

  1. Wau, ihana kakku!! ♥ Ja saa kyllä tosiaan olla tarkkana kaiken kanssa jos haluaa gluteenittomana tehdä.
    Onnittelut uudesta ruokapöydästä! Täällä odotellaan kovin kuvia uudesta kaunottaresta!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Vähän hirvitti Trioli-nalle tehdä, mutta kai siitä ihan tunnistettava tuli. :D

      Välillä saa kyllä lukea todella tarkkaan tuoteselosteet, kun tekee jotain erikoisruokavaliojuttuja. Mitä ihmeellisempiä ainesosia tuntuu löytyvän. Mielelläni en edes tee muille, jos on oikein paljon rajoitteita ruokien suhteen. Tai sitten varmistan moneen kertaan, että mitkä jutut oikeasti käy ja mitkä ei.

      Poista
  2. Ihana toteutus nallessa, tosi näyttävä koriste! Toi gluteenittomuus on tosi haastavaa, sitä voi olla niin yllättävissä tuotteissa. Kerran olen tehnyt gluteenittoman tilauksen ja se oli varmaan haastavin ikinä! Ja sain vasta noutohetkellä tietää että yksi vieraista on tosi herkkä, jos olisin ennakkoon tiennyt olisi varmaan tilaus jäänyt tekemättä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä aina kysyn onko kuinka herkkiä ihmisiä syömässä. Jos on, en uskalla kakkuja tai muita tehdä. Onneksi noita ei kovin usein tule vastaan.

      Poista