5. tammikuuta 2012

Kanat rullalla

Tämä päivä on ollut sellainenkin säätö- ja säntäilypäivä, että hetken vakaasti harkitsin etsiväni pizzataksin numeron käsiini. Tai vaihtoehtoisesti olisin voinut uhmata tuota kurjaa lumisade/lossakkokeliä ja kävellä lähimmälle grillille. Mutta jotenkin vaan sitä energiaa löytyi ja innostuin vielä laittamaan ruokaa. Onneksi tälle päivää oli suunniteltu helppoja broileriwrappeja. Joku monimutkaisempi ruoka olisi taatusti jäänyt tekemättä. Tätä päivää ei suinkaan ole helpottanut ilmeisesti hampaita tekevä riiviöni, joka ei suostu nukkumaan. Ei yöllä, ei päivällä....

Mutta, mutta... Asiaan. Päivän ohjeen tarjoaa... yllätys, yllätys... Yhteishyvä. Pitäis varmaan joskus tehdä taas jotain omasta päästä tai hyödyntää tuota keittokirjapaljoutta, mikä hyllystä löytyy, niin saisi vähän vaihtelua. Ainakin noihin lähteisiin. Toisaalta kyllä tykkään näistä lehdistä leikatuista ohjeista, kun ovat yleensä helppoja ja ihan hyviä. Arkiruokina toimivat oikein hyvin.

Broileriwrapit 

450g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
Marinadi:
0,5dl mietoa salsaa
0,5dl soijaa
2rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna tai pari teelusikallista valmista valkosipulimurskaa
1tl raastettua inkivääiä 
0,5tl suolaa
Paistamiseen:
1rkl öljyä
1rkl seesaminsiemeniä halutessasi
Lisäksi:
salaattia
kurkkua
paprikaa
porkkanaa
6 isoa tortillaa
valmista salsa- tai salaatinkastiketta halutessasi 


  Sekoita marinadin ainekset keskenään ja marinoi broilerisuikaleita mieluiten muutama tunti. Kuumenna öljy pannulla ja paista broilerin suikaleet kypsiksi. Lisää halutessasi seesaminsiemenet. 
  Huuhtele ja paloittele kasvikset. Täytä tortillat kasviksilla, kanalla ja halutessasi salsalla. Myös guacamole ja juustodippi toimii :)

Jälleen kerran sain pakkosyötettyä kasviksia perheelle, jess! Mä pyrin tietoisesti välttämään pelkästä vehnästä tehtyjä höttösiä juttusia (pullaa ei lasketa!) ja tortilloissakin yritän käyttää niitä täysjyvätortilloja. Onhan ne vähän kalliimpia, mutta ainakin ne maistuu jollekin. Aluksi ehkä vähän omituisille, mutta nyt niistä jo tykätään. Niin juu, ja laitettiin me noihin lisäksi valkosipulimurskalla ja mustapippurilla maustettua majoneesia ja tomaattiakin. Ja porkkanat pääsi unohtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti