20. tammikuuta 2012

Rapsakka tipu

Mä en näytä pääsevän millään eroon raskausaikana alkaneesta kanahimosta. Vieläkin voisin syödä määrättömät määrät kanaa. Etenkin, jos ne on paneroitu tai jotenkin kuorrutettu. Oon aina silloin tällöin laittanut uunissa kypsennettävien kananpalojen päälle maissilastu-juustoraastekuorrutuksen. Yleensä tällaisen kuorrutuksen niskaansa ovat saaneet koipi-reisipalat. Löysin viime viikolla mappeja selatessa semmoisen ohjeen, jossa käytetään tuollaista kuorrutusta, mutta koipien tilalla onkin kokonainen pakastebroileri. Toki tuo broileri paloitellaan, mutta tuleepa syötyä vähän muitakin paloja kanasta. Vaikka helpommalla pääsee noiden valmiiden palojen kanssa. Yhtään en taas tiedä, mistä ohje on lähtöisin, kun on mapeissa ollut iät ajat.

Mun paloitellusta broilerista tuli kyllä sen näköinen, että joku olisi yrittänyt nirhata paloja irti voiveitsellä. Nyt ei oikeat nivelet osunu ollenkaan kohdilleen. Eikä paloittelua suinkaan helpottanut jalkaa pitkin kiipeävä poika tai suurta kananmetsästäjää leikkivä kissa, joka meni aivan sekaisin tuosta broilerista. Vähän väliä ilmaantui pöydän reunalle valkoinen tassu, joka huomaamatta yritti kaapata kananpalasia. Enpä oo koskaan nähnyt tuon kissan venyvän noin pitkäksi pojaksi. Ja kun hyvää hyvyyttäni ajattelin antaa muutaman palan kissallekin, niin eihän ne sitten kelvanneet. Rontti. Kokonaisen broilerin paloitteluohjeet löytää tuolta lokakuun elsassilaisen kanan kohdalta.

Rapeapintainen broileri

1 pakastebroileri tai marinoimattomia broilerinpaloja
2rkl margariinia tai öljyä
1,5tl suolaa
currya
mustapippuria
1-1,5dl juustoraastetta
1,5-2dl maissilastuja (Corn flakes)

  Sulata pakastettu broileri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele lintu ja kuivaa talouspaperilla. Paloittele kokonainen broileri 6-8 palaan tai käytä valmiita koipi-reisiä tai rintapaloja. Nahan voi ottaa pois, jos haluaa. Lado palat voideltuun uunivuokaan.
  Sekoita mausteet sulatettuun margariiniin tai öljyyn. Sivele kananpalat seoksella. Hienonna maissilastuja joko morttelissa tai laita lastut kulhoon ja rusentele hienommiksi sormin. Itse tykkään jättää maissilastut vähän isommiksi. Sekoita maissilasturouhe ja juustoraaste keskenään. Ripottele seos kanojen päälle. Paista kanoja 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Lisäksi vaikka lohkoperunoita ja hyvää salaattia.

2 kommenttia:

  1. Lidlissä oli viikonloppuna marinoimattomat broilerinfileet tarjouksessa ja niitä tulikin ostettua aikamoinen kasa pakastimeen. Tuntuu että kana on nykyään niin järkyttävän kallista, ettei sitä edes raaski ostaa.
    Ja jos vaikka nyt kokeilisi näitä rapsakoita tipuja! :)

    VastaaPoista
  2. Musta tuntuu, että kaikki ruoka on nykyään hirvittävän kallista! Siksi tuleekin aika tarkkaan seurattua kaikki tarjoukset ja hyödynnettyä niitä mahdollisuuksien mukaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...