23. tammikuuta 2012

Katoavat kauralastut

Koko päivän vaivannut makeanhimo suorastaan pakotti mut illalla vielä leipomaan. Mitään monimutkaista tai aikaa vievää en viitsinyt siinä vaiheessa enää tehdä, kun muksujen iltatoimet painoi päälle. Mutta sitten keksin tehdä kauralastuja. Ne jos mitkä on nopea tapa saada jotain makeaa ja hyvää. Kaapissa lojuneet suklaalevyjen loputkin tuli hyötykäyttöön, kun sulatin suklaat ja pursottelin jäähtyneiden kauralastujen päälle. Osassa on päällä valkoista leivontasuklaata ja osassa taloussuklaata. Tuo taloussuklaa peittää vähän turhankin paljon itse keksin makua, valkosuklaa toimii paremmin. Maitosuklaatakin voisi joskus kokeilla.

Kauralastut

75g margariinia tai voita
2dl kaurahiutaleita
1,5dl sokeria
1 muna
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Pellille:
ruokaöljyä
Koristeluun:
n.60g suklaata (voi jättää poiskin)

  Sulata rasva ja kaada se kulhossa olevien kauralastujen päälle. Sekoita. Sekoita kauralastu-voiseokseen sokeri, muna ja jauho-leivinjauheseos.
  Nosta taikinasta teelusikalla pieniä nokareita öljytylle leivinpaperille. Muista jättää tarpeeksi väliä, sillä nämä leviävät aikalailla. Itse paistoin 9 keksiä kerrallaan.
  Anna keksien jäähtyä hetki pellillä. Jos haluat, voit nostaa hetken jäähtyneet kauralastut vaikka kaulimen päälle, niin saat kaarevia lastuja.
  Halutessasi sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastepussiin. Leikkaa pussin nurkka auki ja pursota jäähtyneille kekseille koristeita.


Näillä kekseillä on meidän perheessä taipumus kadota erittäin nopeasti. Kumma juttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...