2. tammikuuta 2012

Soseista soppaa ja perunarieskaa

Uusi vuosi on hyvä aloittaa vähän kevyemmin... Ja unohtaa se ruokavalion keventäminen ensimmäisen kakun myötä joskus viikon päästä. Oikeastaan syy tämän päiväiselle kukkakaalikeitolle ei oo se kevyempi ateria, vaan tuo mun neitokainen, jolle kukkakaali on ehkä suurinta herkkua. Jos kaupasta täytyy tuoda hyväskää, se tarkoittaa useimmiten kukkakaalia. Kun tuo keitto itsessään ei mitenkään kauhean täyttävää ole, niin tein lisäksi perunarieskoja. Laiskuuksissani käytin rieskoihin jauheesta tehtyä muusia, joka sekin toimi ihan ok. Pelkästään rieskoja varten en jaksanut perunoita kuoria ja keitellä. Eri asia olisi, jos muusia olisi jäänyt joltain päivältä yli. Molemmat ohjeet näyttävät olevan taas Yhteishyvästä poimittuja. Ja hyviä olivat molemmat.

Curry-kukkakaalikeitto

1(n.600g) kukkakaali 
3rkl öljyä

  Pese ja paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Kääntele kukkakaalit öljyssä (2rkl), johon on sekoitettu suola. Paahda kaalin kukintoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna 1rkl öljyä kattilassa ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää curry ja sekoita. Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalit, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Jätä halutessasi muutama kukinto koristeeksi. Mausta vielä hienonnetulla persiljalla tai ruohosipullla. Myös pannulla paahdetut leipäkuutiot ja aromisuola sopivat tähän kuin nenä päähän.


Perunarieskat 
(9kpl)

5dl perunasosetta 

   Valmista perunasose joko kuoriperunoista tai jauheesta. Tai käytä tähteeksi jäänyttä muusia. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen suola, munat ja jauhot.
  Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuilla kasat ohuiksi rieskoiksi.
  Pistele leivät haarukalla ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti