13. tammikuuta 2012

Kuumaa suklaatia - geishakaakao

Nyt tuo talvi näyttää vihdoin ja viimein tulleen ja heti kunnolla. Ainakin jos pihalle kattoo. Lunta tuntuu tupruttelevan senttikaupalla. Pelkästään postilaatikolla käynti ja roskapussin vienti oli niin hyinen kokemus, että tilanne vaati ehdottomasti kuuman kaakaon. Oon monesti tehnyt kaakaota sulattamalla maidon sekaan suklaata. Ja kun noita joulusuklaita on vieläkin jäljellä, päätin tällä kertaa kokeilla sulatella maidon sekaan Geishaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut Budapest, mutta Geisha vei voiton. Mutta suklaa kuin suklaa käy. Vähän suklaisempaa tuosta olisi voinut tehdä, mutta eipä ollut tällä kertaa liian makeaa. Kermavaahto olisi sopinut tähän kyllä paremmin kuin hyvin, mutta kermat oli loppu.

Geishakaakao
(2 mukillista)

3-4dl maitoa
6-7 palaa geishaa tai muuta suklaata tai konvehtia (voi laittaa enemmänkin jos haluaa)
kermavaahtoa päälle jos haluaa

  Kaada maito pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Lisää suklaat. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoitellen, kunnes suklaat sulaa ja maito kiehahtaa. Kaada laseihin ja tarjoa suklaan kera. Vaarallisen hyvää.


2 kommenttia:

  1. Kuumaa suklaatia on heti saatava... Onneksi kaapista löytyy (ei geishan veroista) fazerin tummaa sinistä, niin ei tarvitse lähteä kamalaan talvimyräkkään suklaatia hakemaan...

    Kiitos ihanasta vinkistä :) <3

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä vain :) Nautinnollista kaakaohetkeä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...