12. tammikuuta 2012

Lihaisaa soppaa

En edes muista koska olisin viimeksi tehnyt kunnon lihasoppaa. Siis muusta kuin jauhelihasta. Ennen tällaista tuli tehtyä aika useinkin, joko porsaan uunilihasta, lavasta tai naudan keittolihasta. Nyt keittoon päätyi pala naudan keittolihaa. Hidastahan tämän ruoan valmistus on, mutta sitäkin helpompaa. Oon aina tehnyt ruoan ihan täysin mutu-tuntumalla, mutta nyt yritin vähän laittaa asioita ylös.

Lihakeitto

400-500g naudan tai porsaan keittolihaa, lapaa tms.
8dl-1l vettä
1,5tl suolaa
1 iso sipuli
8-10 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
pari porkkanaa
3-4 isohkoa perunaa
pala lanttua
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
purjoa

  Huuhtele liha, laita kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin että liha peittyy. Kuumenna, kunnes vesi kiehuu. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää kuorittu ja lohkottu sipuli, suola, maustepippurit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä tunnin verran.
  Kuori ja kuutioi kasvikset. Viipaloi huuhdottu purjo. Lisää lanttu-, selleri-, palsternakka- ja porkkanakuutiot kattilaan. Keitä 5-10 minuuttia. Lisää sen jälkeen perunakuutiot ja purjorenkaat. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  Nosta liha leikkuulaudalle ja kuutioi liha sopiviksi suupaloiksi. Lisää lihapalat takaisin kattilaan. Poista laakerinlehti, jos satut sen löytämään. Kuumenna, tarkista maku ja tarjoa hyvän leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...