26. marraskuuta 2012

One temptation - kasviskiusaus

Mun oli tarkoitus tehdä tätä kasviskiusausta jo viime viikolla, mutta se sitten jäi. Ja kun kerran ainekset kaapista löytyi, pääsi kiusaus aloittamaan tämän ruokaviikon. Pakko sanoa, että ruokaa laittaessa mun ei tehnyt tätä mieli. Ei sitten yhtään. Mä oon jo muutaman päivän himoinnut jotain oikein mausteista sapuskaa, mutta en vaan oo saanut sellaista laitetuksi. Täytyy korjata tilanne jossain vaiheessa. Kiusauksen ohje on Yhteishyvästä, mutta muuttelin sitä hieman. Kasviksia voi vaihdella ihan mielensä mukaan! Mun oli tarkoitus laittaa sekaan vielä pala retikkaa, mutta kyseinen yksilö kertoi haluavansa mieluummin kompostiin kuin meidän lautaselle.

Kasviskiusaus

400g perunaa
2 sipulia
1-2 (n.200g) porkkanaa
pala (n.200g) kukkakaalta
4dl soija- tai ruokakermaa
2rkl tomaattisosetta
1rkl makeaa chilikastiketta
1tl Provencen yrttiseosta
0,25tl mustapippurirouhetta
Pinnalle:
1-2dl juustoraastetta

  Kuori perunat, sipulit ja juurekset. Huuhtele kukkakaali. Suikaloi kasvikset. Sekoita kasvikset ja kaada uunivuokaan. Jätä kuitenkin päällimmäiseksi kerros perunaa. Sekoita kerman joukkoon tomaattisose, chilikastike, suola, yrttimauste ja pippuri. Kaada neste vuokaan. Kypsennä kasviskiusausta 200 asteessa 1-1,5 tuntia suikaleiden paksuudesta riippuen. Halutessasi voit ripotella kypsennyksen loppuvaiheessa (noin 40 minuutin kypsennyksen jälkeen) juustoraastetta kiusauksen pinnalle.
  Tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa nakkien kera.



Käykäähän muuten vilkaisemassa Kääpiölinnan naamakirjasivuja. Albumista löytyy kuvia parhaimmista tekeleistä ja linkki kyseiseen postaukseen. Albumit päivittyy hiljallee, kunhan vaan ehdin kuvia lisäillä. Tykkäämällä sivusta saat tiedon uusista postauksista ja linkin päivän tekstiin.

Kääpiölinnan naamakirjasivu löytyy osoitteesta
http://www.facebook.com/KaapiolinnanKookissa

4 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvälle kyllä tuo! :)

    VastaaPoista
  2. Nonnii nyt pitäis olla munkin nimi blogin seuraajien joukossa :D oon niin amatööri tän blogi homman suhteen vielä

    VastaaPoista
  3. Nam, ihan parhaita arkiruokia tämmöiset kiusaukset! Sopii maanantain herkuksi kuin nenä päähän. :)

    VastaaPoista
  4. Meilläkin on yleensä maanantaisin aina jotain kiusausta ruokana! :)

    VastaaPoista