12. marraskuuta 2012

Sweet Dreams (Are Made Of This)

Meillä on ollut kyllä sellainenkin viikonloppu, ettei pahemmasta väliä... Neiti on kipeä, mun läppäri pääsi maitokylpyyn ja pikkumies päätti kieriä vintin raput näyttävästi alas. Suuremmilta vahingoilta vältyttiin, onneksi! Poika selvisi kuhmulla ja läppärikin toimii. Tosin lämmetessään haisee pahasti happamalta maidolta...  Ja eiköhän tuo neitikin tuosta parane.

Mun "tarttis varmaan testata"-listalla on kauan aikaa roikkunut toffeiset suklaamuffinssit, mutta en vaan oo saanut aikaiseksi noita tehdä. Ajattelin ilahduttaa tuota toipilasta leipomalla, vaikka taitaa olla aika turhaa, kun neiti ei maista mitään. Kaikkia aineksia ei kotoa löytynyt, joten täytyi taas hieman soveltaa. Alkuperäisessä ohjeessa karkkeina käytettiin Dumleja ja päälle tuli Daim-rouhetta. Kaapista löytyi Omareja ja tummaa suklaata, joten niillä mentiin. Ohjeen alkuperästä mulla ei ole mitään tietoa.

Pakko sanoa, että näistä tuli kyllä hurjan hyviä! Ihanan kuohkeita ja pehmoisia olivat. Tosin toffee valahti harmillisesti vuokien pohjalle, mutta sen oikeastaan arvasinkin. Mutta kannattaa kokeilla!

Omar-suklaamuffinit
(10-12kpl)

100g voita tai margariinia
1dl maitoa
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja
Lisäksi:
12-24kpl Omar-karkkia (tai Dumleja)
Koristeluun:
tummaa suklaata, Daimia rouhittuna tai mantelirouhetta
1dl kaakaotomusokeria
1rkl vettä

  Säädä uuni 225-asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua.
  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja perunajauhot keskenään.
  Siivilöi kuiva-aineseosta ja kaada maito-rasvaseosta vähän kerrallaan ja vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
  Kaada taikina paperisiin vuokiin tai voidellun muffinipellin koloihin. Laita taikinaa vain 3/4 jokaiseen vuokaan. Laita jokaiseen vuokaan 1-2 karkkia.
  Paista uunin keskiosassa 12-15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla, sillä ainakin mun muffinssit vaati kypsymiseen 20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.
  Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään. Levitä kuorrutus muffinssien pinnalle. Koristele Daim-rouheella, mantelirouheella tai rouhitulla suklaalla. Jos haluat runsaan kuorrutuksen, tee tomusokeriseosta kaksin- tai kolminkertainen annos. Mä tein tuon ohjeen kuorrutuksen tuplana.




Muffinssien kuvaaminen meinasi olla hieman haasteellista, kun menin mä minne tahansa kameran ja muffinssien kanssa, mun viereen liimaantui pieni mies hokien itkunsekaisella äänellä "kakku".... :D

Laitetaas tähän samaan salaatin ohje, jota tein ruoan kaveriksi. Mua alkoi taas kyllästyttää se tavanomainen kurkku-tomaatti-salaattiyhdistelmä, joten oli aika tehdä välillä jotain muuta. En jaksanut asiaa sen kummemmin miettiä, joten päädyin jonkun muun kehittelemään salaattiohjeeseen. Alkuperästä ei ole taas mitään tietoa. Soveltaen täytyi tämäkin tehdä, kun ei huvittanut lähteä kauppaan. Oikeastaan mun oli tarkoitus tehdä tätä jo viikonloppuna, mutta se sitten jäi. Aineksia en sen kummemmin mittaillut, vaan heittelin kulhoon kutakin sopivaksi katsomani määrän.

Raikas juustosalaatti
(6-8ann.)

0,5 kerää jäävuorisalaattia
0,5 kurkkua
2 lehtisellerin vartta
1 omena (laitoin päärynän)
1tlk ananasviipaleita mehussa
200g viinirypäleitä
300g tahkoemmentalia (laitoin arkijuustoa)
Kastike:
1tlk kermaviiliä
0,5dl majoneesia
2rkl ananastölkin lientä
1tl pizzamaustetta

  Huuhtele hedelmät ja vihannekset. Suikaloi salaatti, kurkku, juusto ja omena. Paloittele ananas heti omenasuikaleiden päälle, ettei omena tummu. Viipaloi lehtisellerin varret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Halkaise rypäleet (ja poista siemenet).
  Pane ainekset kauniisti kerroksittain kulhoon. Sekoita kastikkeeksi kermaviiliä, majoneesia, ananasmehua ja pizzamaustetta. Tarjoa kastike erikseen.

2 kommenttia:

  1. Kiitos :)

    Nämä oli kyllä aika herkkua ja halutessa voi tehdä ilman karkkiakin.

    Jatkossa tarttee tehdä hieman enemmän, sillä suurin osa on jo syöty :)

    VastaaPoista