24. marraskuuta 2012

The way you shake your booty..... booty cake!!!!

Ihan ensimmäisenä voin todeta, että tänään väkerretty kakku ei ole blogistin omakuva :D Sain kaverilta pyynnön väsäillä jonkun pikkutuhman kakun heidän pippaloihinsa. Aikani eri kakkuversioita netissä tuijoteltuani ajattelin, että peppukakku olisi helpoin toteuttaa. Täytteeseen ja pohjaan hyödynsin Pirkasta löytynyttä suklaatäytekakun ohjetta, jota on tullut tehtyä useamman kerran. On ihan hirmuisen hyvää kakkua! Samaisen ohjeen vinkkasin mun veljelleni, kun halusi leipoa elämänsä ensimmäisen täytekakun vaimolleen. Ja jopa veljeni, joka ei tietääkseni ennemmin ollut leiponut mitään makeaa, onnistui kakun teossa vallan mainiosti.

Peppukakkua varten valmistin kaksi pyöreää, 4 munan kakkupohjaa. Pohjien halkaisija on 18cm. Mulla ei tuon kokoista kakkuvuokaa ollut, joten paistoin pohjat pyrexin pyöreässä, lasisessa uunivuoassa. Iho on tehty sekoittamalla luonnonvalkoista ja vaaleanpunaista marsipaania keskenään. Pöksyt on mustasta sokerimassasta ja pitsi marsipaanista. Marsipaanin alla on voikreemi, jottei iho "hikoilisi". Hieman tuosta tuli selluliittinen peffa, mutta kuten kaveri totesi, että se on vain nykypäivän realismia :D Eihän tässä enää mitään teinityttöjä olla :D Otin hieman vaihekuvia, jos niistä olisi jollekin apua ja iloa.



Peppukakku


Yhteen pohjaan: (tee näitä kaksi!)

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
4dl vispikermaa
150g tummaa taloussuklaata
400g mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl sitruunamehua
3 banaania
Kostutus:
1-1,5dl appelsiinimehua
Voikreemi:
200g voita
500g tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2-4rkl maitoa
Päälle:
1 pötkö luonnonvalkoista marsipaania
pala vaaleanpunaista marsipaania
mustaa sokerimassaa
hopeakuulia

  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin kaakao- ja leivinjauhe. Yhdistä seos munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan tai pyöreään uunivuokaan (halk.18cm). Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä. Tee näitä kaksi kappaletta.
  Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri, sitruunamehu, suklaarouhe ja lopuksi vaahdotettu kerma.
  Aseta kakkupohjat vierekkäin ja leikkaa molemmista noin 1/4 pois. Säästä palat. Leikkaa pohjat kolmeen osaan. Laita pöydälle kaksi pitkää kelmusuikaletta ristiin ja nosta alimmaiset pohjalevyt vierekkäin kelmulle. Kelmujen alle kannattaa laittaa ohut leikkuulauta siirtelyn helpottamiseksi.
  Aseta levyt tiiviisti vierekkäin leikkauspinnat vastakkain. Kostuta levyt kevyesti appelsiinimehulla ja peitä ohuilla banaaniviipaleilla. Pakaroiden keskellä viipaleet voivat olla hieman paksumpia. Levitä päälle reilu kerros täytettä. Jälleen kerran pakaroiden keskelle vähän paksumpi kerros täytettä. Näin saa jo aavistuksen oikeaa muotoa ja pyöreyttä kakkuun. Tee toinen kerros samoin ja viimeiseksi vielä päällimmäiset kakkulevyt, jotka kostutetaan.
  Leikkaa toinen poisleikatuista pikkupaloista kolmeen osaan. Aseta alin levynpalanen pepun yläpuolelle, aivan kiinni kakkupohjaan. Kostuta, täytä hyvin ohuilla banaaniviipaleilla ja täytteellä. Aseta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Laita päällimmäinen levy päälle ja kostuta. Voit vielä käsin painaa palaa kiinni peppuun. Tämä on ikäänkuin alaselkää.
  Täytä mahdolliset kakkulevyjen välissä olevat raot täytteellä. Tasoittele pursuavat täytteet levittämällä ne kakun kylkiä pitkin. Kääri tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tässä kohtaa voi kelmun avulla muotoilla kakkua hieman. Anna olla viileässä mieluiten yön yli.

Yksi pakara
Peffa hahmottuu, palat leikattu pois
Alimmaiset kakkulevyt yhdessä. Leikkuulauta puuttuu...
Keskelle pakaraa runsaammin täytettä, jotta muoto pyöristyy
Raot tilkitty, alaselkä lisätty
Tiivis paketti :)

Kakun tasoittelu:

  Valmista ensin voikreemi. Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja lisää tomusokeri, vaniljasokeri sekä maito voin joukkoon vähitellen sähkövatkaimen pienellä teholla vatkaten.
  Poista kakusta kelmut ja nosta varovasti tarjoilualustalle. Halutessasi voit laittaa kakun reunojen alle leivinpaperisuikaleet tarjoilualustaa suojaamaan.
  Levitä kakulle ensin ohut kerros voikreemiä sitomaan irtomurut. Veistä tai lastaa kannattaa putsailla ahkerasti. Ohuen kerroksen jälkeen levitä hieman paksumpi voikreemikerros, jolla voit muotoilla kakkua haluamasi malliseksi. Kreemistä olisi syytä saada mahdollisimman sileä ja tasainen kerros.

Voikreemi... Kannattaa tasoitella paremmin

Kakun koristelu:

  Pehmitä valkoista marsipaania hieman käsissä puristelemalla. Lisää marsipaaniin vaaleanpunaista marsipaania vähän kerrallaan ja puristele niin, että vaaleanpunainen marsipaani "liukenee" valkoiseen. Lisää vaaleanpunaista niin kauan, että saat haluamasi värisen marsipaanin.
  Kauli marsipaani ohuehkoksi levyksi silikonialustalla tai leivinpaperilla. Käytä tomusokeria apuna. Leikkaa vaaleanpunaisesta marsipaanista kolme palaa. Yksi alaselkään ja yksi kumpaankin pakaraan. Laita levyt paikoilleen. Levyt saa olla mielellään hitusen liian isoja, sillä ylimääräiset voi leikata pois. Pöksyjen kohta voi jäädä ilman marsipaania. Painele alareunasta marsipaania kevyesti pohjan alle ja leikkaa sitten ylimääräiset pois.
  Ota pepusta strategiset mitat, lähinnä leveys ja pöksyjen korkeus. Leikkaa kaksinkerroin taitetusta leivinpaperista kaava pöksyille.
  Kauli sokerimassa ohueksi levyksi, käytä tomusokeria apuna. Aseta pöksyjen kaava sokerimassalevylle ja leikkaa pöksyt terävällä veitsellä. Taas kerran pöksyt voi olla sivuista vähän pidemmät, että taatusti piisaavat. Haarakiilan voi tehdä erikseen ja sauman "liimata" tilkalla kylmää vettä. Aseta pöksyt paikoilleen.
  Jos haluat tehdä pitsisomisteen, pyörittele vaaleanpunaisesta marsipaanista pitkä, ohut pötkö ja kauli se kevysti littanaksi suikaleeksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä suht tasapaksuksi suikaleeksi. Aseta suikaleen toinen pää pöksyn reunaan ja "ruttaa" vähän kerrallaan reunaa pitkin. Koristele halutessasi hopeakuulilla.

Ihosuikaleet aseteltu

Pöksyt jalkaan...

Pitsit ilman helmiä

Ja vielä ehtii käydä osallistumassa murhaavan herkullisen keittokirjan arvontaan! Arvonta suoritetaan 25.11.12 klo 18.00. Osallistu täällä :D

6 kommenttia:

  1. Voi ei, tämä on niiiiiiin hieno kakku, mikä upea mielikuvitus ja toteutus!! Kivat röyhelöt pikkuhousuilla :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Hieman hirvitti tuo toteutus, kun en oo moista kakkua ennen tehnyt. Mun kakut on ollu tähän asti niin sovinnaisia :D

    Jostain blogista, en muista että mistä, sain vinkin kahden pohjan tekemiseen. Muu on sovellettu oman pään mukaan :)

    VastaaPoista
  3. Hienosti toteutettu kakku!:) Ja pieni "selluliitti" tekee vain todenmukaisemmaksi.;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos :D Tottahan se on, että harvalla meikäläisen ikäisellä, muutaman muksun äidillä on ihan täydellisen sileä iho. Toki niitäkin onnekkaita kaiketi on :)

    VastaaPoista
  5. Mulla pärskähti melkein kahvit ruudulle, onpa hauska kakku! :D

    VastaaPoista
  6. Hehhehhee... Sori Heidi :D Onneksi ruutu pysyi kuivana :D

    VastaaPoista