31. joulukuuta 2012

Ota pätkä makkaraa!

Oikein ihanaa Uutta Vuotta kaikille! 

Kääpiölinnassa uusi vuosi vastaanotetaan hyvin rauhallisesti kotona köllötellen. Joulun jäljiltä on vieläkin "juhlaruokaähky", joten tarjolla on hyvin tavallista ja kotoista ruokaa. Tänään lautaselle päätyi jääkaapista löytynyt uunilenkki kera perunoiden ja sinappisen sipulikastikkeen. Kastikkeen ohje löytyi vanhoista "Herkullista hetkessä"-ruokakorteista. Illalla ajattelin tekaista vielä jonkinmoisen nacholautasen, jos virtaa piisaa.

Makkarat ja sinappi-sipulikastike

n.500g lenkkimakkaraa
1rkl öljyä
4-5(n.400g) sipulia
1-2rkl öljyä
2rkl vehnäjauhoja
2dl lihalientä
2dl crème fraichea
1-3tl sinappia
0,5-1tl suolaa
0,25tl mustapippuria
1tl kurkumaa

  Poista makkarasta kuori. Leikkaa makkara noin 2 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä. Kuori ja viipaloi sipulit.
  Kuumenna öljy kattilassa tai paistinpannulla. Kuullota siinä sipuleita muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista. Ripota jauhot sipulien pinnalle ja sekoita. Lisää lihaliemi ja crème fraiche sekoittaen joukkoon. Hauduta noin 5 minuuttia. Mausta sipulikastike sinapilla, suolalla, pippurilla ja kurkumalla.
  Grillaa makkaraviipaleet joko ulkogrillissä tai paista parilapannussa molemmin puolin. Voit paistaa makkarat myös tavallisella paistinpannulla.
  Tarjoa makkarat ja kastike keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.


3 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostavat teidän tarjottavat, täällä on menty laiskasti nakkeja & perunasalaattia -linjalla. :) Lokoisaa loppuiltaa ja onnea alkavalle vuodelle!

    VastaaPoista
  2. Eipä sitä aina niin kummoisia tartte :)

    Hymyilin tuossa iltasella, että on meilläkin hurjat bileet. Käytiin ulkona katsomassa raketteja ja sen jälkeen kotiin juomaan kahvia, pillimehua ja syömään jaffa-keksejä :D Mutta mukavaa oli ja se on tärkeintä.

    VastaaPoista