15. helmikuuta 2013

You got the thirst 'n I got the booze - ananaslikööri!

Hyvin alkoi viikonloppu, kun heti perjantaina päivällä räpättiin viinan kanssa. No, ihan kiltisti maistettiin pienet lusikalliset ja valtaosa viinaksista päätyi onneksi pulloon. Tällä kertaa oli ananasliköörin vuoro.

Ananaslikööri poikkeaa aika paljon noista aikaisemmista tekeleistä, sillä tässä käytettiin vodkan lisäksi tummaa rommia. Rommi antaa oman erikoisen ja aika voimakkaan vivahteensa ja tuohan se hieman väriäkin. Kannattaa siis kiinnittää huomiota rommin laatuun ja jättää ne kaikista halvimmat ja kamalimmat Alkoon. Jos ei tykkää tummasta rommista, voi ihan hyvin käyttää vaaleaa rommia tai pelkästään vodkaa. Rommin ja vodkan suhdetta voi muuttaa haluamaansa suuntaan. Tämä ei ole paras meidän likööreistä, mutta ei huonoinkaan. Ja kun saa vielä hetken tekeytyä pullossa, niin maku tuosta varmaan pehmenee.

Ananaslikööri 

1 ananas (n.6dl kuorittuna ja kuutioituna)
3dl rommia
3dl vodkaa
0,5 vaniljatanko
3dl sokeria
3dl vettä

  Kuori ja kuutioi ananas. Laita kuutiot tiiviiseen, kannelliseen lasitölkkiin ja kaada rommi sekä vodka joukkoon. Lisää vaniljatangon puolikas. Anna maustua huoneenlämmössä kuukauden verran. Hölskyttele tölkkiä aina ajoittain.
  Kuukauden kuluttua siivilöi ananaspalat liemestään. Kääräise ananaskuutiot harsoon ja purista kaikki mehu/alkoholi talteen. Ananaspalat imevät nestettä yllättävän paljon. Suodata uute suodatinpussien läpi.
  Keitä sokeriliemi vedestä ja sokerista. Anna jäähtyä hieman ja kaada uutteen joukkoon. Sekoita hyvin, jotta likööristä tulee tasalaatuista. Maista ja lisää tarvittaessa maun mukaan sokerilientä tai vettä. Pullota. Anna tekeytyä pimeässä (tai tummissa pulloissa) vielä kuukauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...