19. helmikuuta 2013

I ate weird berries in the woods

Oon joskus ihmetellyt miten mulle, ruokaa rakastavalle ihmiselle, on siunaantunut kaksi erittäin kranttua ja ruokaan epäluuloisesti suhtautuvaa ipanaa. Jos neiti saisi päättää, niin meillä elettäisiin vain keitetyllä kukkakaalilla, perunalla ja leivällä. Eikä se kukkakaalikaan kelpaa, jos on keitetty väärin. Tuo pikkumies ei onneksi osaa vielä vaatia mitään erityistä, mutta eipä sille mikään kelpaakaan. Vispipuurot uppoaa aina ajoittain, joten varauduin iltapalaan hyvissä ajoin ja keitin kattilallisen vispipuuroa. Tosin mun puurosta tuli aavistuksen liian löysää, joten vispipuuroksi kutsuminen voi olla hieman liioiteltua. Ristitään tuo kattilallinen vaikkapa vispatuksi puolukkapuuroksi. Normaalisti käytetyt spelttimannasuurimot sai tällä kertaa väistyä kauran tieltä ja livahtipa tuohon puuroon hieman kauraleseitäkin. Jos ei muuta, niin sydän tykkää.

Kaurainen puolukkavispipuuro

1l vettä
1,5-2dl kauramannasuurimoita
0,5dl kauraleseitä
200g puolukoita
0,5tl suolaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria

  Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vispaa kauramannasuurimot, kauraleseet, puolukat ja suola joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Mausta puuro sokerilla ja vaniljasokerilla. Sokeria voi laittaa enemmänkin, jos siltä tuntuu.
  Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Usein kuohkeus on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.


2 kommenttia:

  1. Mulle ei ole koskaan tullut mieleen tehdä vispipuuroa kuin mannasuurimosta (ja riisisuurimosta kun I oli ihan pieni). Tosi kiva ajatus tehdä kaurasta! JA mitä noihin lapsiin tulee, niin semmosta se on - niillä on oma tahto :)

    VastaaPoista
  2. Spelttimannasuurimot on vielä parempia, ainakin mun mielestä. Oon yrittänyt joissakin asioissa jättää vehnän vähemmälle ja korvata ne muilla viljoilla. Tosin leivonnassa sitä vehnää kuluu sitten senkin edestä :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...