13. helmikuuta 2013

An eyeball in my martini - litsilikööriä!

Pinjansiemenlikööri sai heti luopua likööriperheen kuopuksen asemasta, kun tänään pulloon pääsi litsilikööri. Likööri on varsin mieto, mutta aika mielenkiintoisen makuinen. Lopullisen tuomion likööri saa tosin vasta kuukauden pullossa lojumisen jälkeen. 

Litsilikööri

n.500g litsejä
5dl 80% vodkaa
4dl sokeria
4,5dl vettä

  Kuori litsit ja poista kivet halutessasi. Laita litsit puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin ja kaada alkoholi päälle. Sulje kansi tiiviisti ja anna maustua huoneenlämmössä noin kuukausi.
  Kuukauden kuluttua siivilöi litsit alkoholista. Kääri harsoon ja puristele kaikki neste talteen. Suodata kahvinsuodattimen läpi. Kiehauta sokeriliemi vedestä ja sokerista. Anna jäähtyä hieman ja sekoita litsiuutteen joukkoon. Sekoita hyvin, että likööristä tulee tasalaatuista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokerilientä tai vettä. Pullota ja anna tekeytyä pullossa vielä kuukauden verran. Säilytä pimeässä, esimerkiksi kaapissa. Myös tumma pullo suojaa likööriä valolta.

Liköörin voi tehdä myös 40% vodkasta, mutta vähennä silloin lisättävän veden määrää oleellisesti. Tarkkoja määriä en osaa sanoa. Litsilikööri saa olla makeaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...