28. helmikuuta 2013

Rarities & oddities

Nyt tulee tarinaa asian vierestä, joten saa skipata, jos haluaa. Kauan mietin, että kirjoitanko aiheesta ollenkaan, mutta eihän tätä kenenkään ole pakko lukea.

Helmikuuhun mahtuu monta juhla- ja merkkipäivää. On laskiaista, Runebergin päivää ja ystäviäkin muistetaan. Ihanaisen kummitytön synttäreitä unohtamatta! Mutta tämä, helmikuun viimeinen päivä, on omistettu meille harvinaisille, joilla elämä ei ole tarjonnut ihan parastaan. Harvinaisilla tarkoitan niitä ihmisiä, jotka elävät jonkin harvinaisen sairauden tai vamman kanssa. Suomessa meitä on noin 300 000.

Itse sain diagnoosin harvinaisesta tai oikeastaan kahdesta, neurologisesta sairaudesta ollessani 23-vuotias. Nyt olen ollut kaksi vuotta eläkkeellä ja nautin suunnattomasti. Eihän elämä aina ole ruusuilla tanssimista, mutta on tämä tuonut mukanaan paljon hyvääkin. Saan olla kotona lasten kanssa. Saan tehdä asioita joista nautin ja silloin kun haluan. Voin kulkea tukka sekaisin, collarit ja villasukat jalassa koko päivän, jos siltä tuntuu. Tai ulkoilla ja touhata Kääpiölinnan villiintyneen pihan kimpussa voimien ja fiiliksen mukaan. Liiallisen vapaa-ajan ja ylenpalttisen leipomis- ja kokkailuinnostuksen vuoksi tämä blogikin kai sai aikanaan alkunsa :) Ja tämä kotoilu osaltaan selittää myös sen, miksi on aikaa kokata ja blogata lähes päivittäin.

Koska päivän teemana on harvinaiset, niin ajattelin kerrankin olla hurja ja vaihtaa normaalin muro-leipä-kahvi-aamupalan johonkin muuhun. Luksusta ja vaihtelua aamuun tarjosi tällä kertaa Muppettien ruotsalaisen kokin keittokirjasta löytyneet vanhojen herrojen herkkuleivät. Leivät ovat ihana sekoitus toasteja ja köyhiä ritareita! Loistava tapa aloittaa aamu!

Vanhojen herrojen herkkuleivät 
(muunneltu versio)

4-6 paahtoleipäviipaletta
voita tai margariinia
8-12 viipaletta juustoa
4-6 viipaletta kinkkua
sinappia
1 kananmuna
0,5dl kermaa tai maitoa
mustapippuria
Paistamiseen:
voita tai margariinia

  Levitä leipäviipaleet työpöydälle. Voitele ja levitä halutessasi päälle hieman sinappia. Aseta joka leipäpalalle 2 juustoviipaletta ja laita kinkkuviipaleet joka toiselle leivälle. Nosta kinkuttomat leivät kinkullisten päälle kansiksi.
  Vatkaa munan rakenne rikki syvällä lautasella. Lisää joukkoon maito ja mustapippuri.
  Kuumenna rasva isolla pannulla ja anna ruskistua hieman. Pienennä lämpöä. Nosta leivät pannulle ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarkista, että juusto on sulanut ja tarjoa leivät heti.
Kuvissa näkyy kodikkaasti ruttuinen pöytäliina ja appelsiinikin oli vain rekvisiittaa. Appelsiini päätyi hyvin nopeasti mehuksi kuvaamisen jälkeen ja liina pyrki poistumaan pöydältä pienten kourien avustamana... ;D Kukkaa ei sentään syöty ja se on vielä purkissaan. Tai oli ainakin muutama minuutti sitten.... Mutta oikein mukavaa päivää meille harvinaisille... ja kaikille muillekin! Muistetaan nauttia elämän pienistä iloista ja jättää vähemmälle huomiolle epäoleelliset murheet... kuten ruttuiset pöytäliinat :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos, kun jaoit tämän tarinan. Luin sen ja olen nyt taas hieman viisaampi! En edes tiennyt, että tänään tuollaista päivää vietetään, vaikka omalla isälläni onkin neurologinen sairaus.

  VastaaPoista
 2. Aina oppii jotain uutta :) En mäkään tosin koskaan muista kyseistä päivää kuin vasta päivän lähestyessä. Mutta päätin, että tämä voisi jatkossa olla semmoinen oman itsensä hemmottelupäivä :) Jos ei muuta, niin voi tehdä edes jotain pientä rutiineista poikkeavaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos myös täältä, että jaoit tämän tarinan!! <3
  Tykkään muutenkin ihan erityisen paljon lukea tätä sun blogia. Täällä jaetaan niin ilot kuin surutkin!! Ja kiva lukea välillä tarinoita ihan ruoanlaiton ja leipomisen ulkopuoleltakin.
  Vaikkei toisiamme tunnetakaan, niin silti elää aina sitä elämää siinä toisen mukana. Jännää miten avautunut ihan uusi maailmansa tämän bloggailun kautta!! :) Enkä ollenkaan pistä tätä uutta asiaa pahakseni! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...