6. helmikuuta 2013

Shake and bake - helpoista helpoin pähkinäleipä!

Tästä ei kyllä leivän teko voi helpommaksi mennä. Ainekset sekaisin, vuokaan ja uuniin. Ja lopputuloksena on ihanan pähkinäinen leipä. Ainakin lämpimänä tuota olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon! Aavistuksen häiritsi ehkä turhankin rapea kuori, mutta sisältä leipä oli mukavan pehmeää. Muuten oli oikein kiva, hiivaton leipäohje. Ohje on ollut mulla lähemmäs 20 vuotta, joten alkuperää en kyllä muista.

Pähkinäleipä

5dl vehnäjauhoja
4dl hiivaleipäjauhoja
1dl vaaleaa siirappia
4tl leivinjauhetta
1 muna
3dl maitoa
1dl rouhittuja pähkinöitä (mulla cashew- ja saksanpähkinöitä)
1dl pistaaseja
1dl rusinoita

  Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää maito, muna, siirappi, pähkinät ja rusinat. Sekoita taikina tasaiseksi. Helpoimmin onnistuu käsin. Pane taikina voideltuun leipävuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteessa vajaan tunnin ajan. Mun leipä oli 50 minuuttia ja oikein hyvä tuli. Jos pinta tummuu liikaa, heitä leivän päälle pala foliota.




4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis leipä,ja pakko olla hyvää,kun in pähkinää

    VastaaPoista
  2. Haa, kiitos reseptistä! Mä oon niin perso helpoille leiville, kun vaikeita leipiä en saa koskaan onnistumaan :)

    VastaaPoista
  3. Ollos hyvä vain :) Leipä on jo melkein kokonaan tuhottu mun ja likan voimin, joten hyvää oli :D

    VastaaPoista
  4. Minulla on ollut jo pitkään mielessä, että täytyy kokeilla leipää johon tulee rusinoita ja pähkinöitä.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...