11. helmikuuta 2013

Vie minut minne tahdot, vie vaikka Meksikoon

Tälle viikolle suunnittelin taas ruoat aika pitkälti sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Ja kun jostain syystä kokkailuinspis on hieman hukassa, yritin valikoida listalle tylsääkin tylsempiä, tavallisia, helppoja ja yksinkertaisia arkiruokia. Jos ei kelpaa, niin olkoon muu sakki sitten nälissään.

Mä en ennen tykännyt yhtään mistään italian-/meksikonpadan tyylisistä ruoista, mutta ukko sai mut niitä sietämään ja jopa tykkäämään tekemällä varsin herkullisia, tuunattuja patoja valmiista pata-aineksista. Tällä kertaa päädyin tekemään padan ihan itse. Yhtään en kyllä muistanut, mitä alkuperäisessa meksikonpadassa on, mutta tälläinen sekamelska tuli tällä kertaa. En tehnyt ruoasta tulista, kun nuo mun viime raskauden turmelevat makuhermot ei vieläkään kunnolla chiliä siedä. Harmi. Ukolle ja muksulle laitoin suosista pullollisen chilikastiketta pöytään.

Meksikonpata

400g jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
2tl suolaa
1tl chiliä
2tl paprikajauhetta
1tl mustapippuria
1prk(70g) tomaattipyreetä
8dl vettä
4dl riisiä
1pss herne-maissi-paprikaa
1tlk(400g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1tl sambal oelekia
0,5 lihaliemikuutiota
1tl oreganoa

  Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppuja hetkisen. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta jauheliha chilillä, paprikajauheella, mustapippurilla ja teelusikallisella suolaa. Lisää tomaattipyree ja sekoita.
  Kaada riisit ja vesi joukkoon ja lisää vielä teelusikallinen suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen.
  Kun riisi on lähes kypsää, lisää kattilaan pavut kastikkeineen, murenneltu liemikuutio, herne-maissi-paprika ja sambal oelek. Sekoita hyvin ja anna muhia kannen alla vielä muutama minuutti niin, että riisit ovat kypsiä. Mausta oreganolla. Jos haluat tulisemman padan, lisää sambal oelekia tai chilikastiketta. Tarjoa halutessasi nachojen kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti