9. helmikuuta 2013

Peas of mind... :D

Oikeesti, voiko mikään olla parempaa kuin itse hissukseen keitetty hernekeitto, raaka sipulisilppu ja ruisleipää juustolla? Tai no voi varmaan, ainakin jos tuolta meidän neidiltä kysyy. Mutta minä tykkään!

En eilen illalla jaksanut laittaa herneitä likoamaan, joten tein keiton tällä kertaa osin äidin oppien mukaan. Liottamattomista herneistä tuli oikein hyvä soppa, joskin keittoaika oli hieman pidempi. Meidän keitosta tuli varsin lihaisa, mutta ei haittaa. Ukko hieman hymyili näille ainesten suhteille, kun lihaa oli reilu 1,5kg ja herneitä vain puolisen kiloa. Tämä taisi siis olla lihasoppaa herneillä, eikä toisin päin. Savupotka toi keitolle kivasti makua, eikä suolan lisäksi muita mausteita tarvittu. Eikä tuo keittovaiheessa lisätty sipuli soppaa ainakaan pahentanut. Mun mielestä tämä oli mun hernesoppa-kokkailuista ehdottomasti paras!

Hirmuisen lihaisa ja sipulinen hernekeitto

500g herneitä
n.600g savupotkaa
n.900g porsaan etuselkää
3l vettä
2 sipulia
2tl suolaa
Tarjoiluun:
tuoretta sipulia silputtuna
sinappia

  Huuhtele herneet, poista mahdolliset roskat ja laita suureen kattilaan. Kaada vesi päälle. Nosta lihapalat kokonaisina kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 2-3 tuntia.
  Nosta lihapalat pois kattilasta ja leikkaa suupaloiksi. Kuori ja silppua sipulit. Laita lihat ja sipulit takaisin kattilaan, mausta keitto suolalla ja anna kiehua hiljalleen vielä 1-1,5 tuntia. Tarkista maku. Tarjoa sinapin, sipulihakkeluksen ja ruisleivän kera.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...