27. helmikuuta 2013

Hungry for stink - varsin valkosipulinen uunibroileri

Pää kumisee tyhjyyttään, joten laitetaas heti päivän ohje kehiin. En oo ennen tehnyt kokonaista broileria uunissa, mutta nyt on sekin nähty ja koettu. Pakastebroileria toki tulee käytettyä aina silloin tällöin, mutta yleensä laitan sen paloiksi tai keitän viinissä ja paloittelen vasta sitten. Mun oli aikomus tehdä ruoka yhden ohjeen mukaan, mutta se ei enää kokkausvaiheessa houkutellut yhtään. Vähän jotain ajatuksia siitä otin, mutta siinä se. Lähinnä ahdoin broilerin täyteen valkosipulia ja timjamia ja lisäilin vähän suolaa. Ihan hyvää tuosta tuli noinkin. Tosin jatkossa vaihtaisin voin öljyyn ja laittaisin yrttejä pinnallekin. Ja suolaa saisi olla enemmän. Valkosipulimäärä tuntuu suurelta, mutta minä tykkäsin! Laitoin vuokaan vielä kolme kokonaista valkosipulia, joista poistin uloimmat valkoiset kuoret, leikkasin "hatut" pois ja laitoin pikkuisen nokareen voita päälle. Reilu tunnin uunissa muhittuaan lautaselle päätyi suussasulavan pehmeitä valkosipulinkynsiä.

Varsin valkosipulinen uunibroileri

1(n.1,2kg)  kokonainen pakastebroileri
1 valkosipuli (voi laittaa vähemmänkin)
nippu tuoretta timjamia
1tl suolaa
Pinnalle:
2rkl voita
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1tl suolaa

  Sulata broileri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele sulanut broileri ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Hiero vatsaonteloon suolaa ja täytä kokonaisen valkosipulin kynsillä ja tuoreen timjamin oksilla. Sekoita pehmeä voi ja murskattu valkosipulinkynsi keskenään. Hiero broilerin pintaan suolaa ja voi-valkosipuliseos. Tee kylkeen pienet viillot ja pujota siipien kärjet nahan alle.
  Nosta broileri uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Meillä meni noin tunti ja vartti. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla broilerin reisitaipeeseen. Jos sieltä tuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää.
  Tarjoa riisin ja salaatin kera.


4 kommenttia:

  1. Varmaan oli hyvää noinkin. Ite en enää täytä kanaa sisältä. Jos kiinnostaa niin tässä yks tapa http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/02/luomukanaa-paahdettua-fenkolia.html Valkosipulia ei ainakaan mun ruoassa voi olla liikaa :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näytti tuo sun tekemä. Täytyy joskus kokeilla, kun on enemmän aikaa. Nyt oli pakko toimia suht pikaisesti kokkailujen kanssa, kun muksut vaati ruokaa :D

    VastaaPoista
  3. Valkosipulia ei voi koskaan olla liikaa.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...