15. helmikuuta 2013

Oh chicken, chicken!

Viime päivinä kirjoitukseni ovat olleet niin herkku- ja alkoholivoittoisia, että tähän väliin voisi laittaa jakoon juttua ihan tavallisesta ruoasta. Viikolla pidetyn jämäruokapäivän vuoksi ruokalista laahaa vähän jäljessä, joten tänään oli eiliselle suunniteltujen sitruunaisten broilerileikkeiden vuoro. Ihanan helppoa, tavallista ja hyvääkin vielä! Pussissa kypsennetyistä broilerin rintaleikkeistä tulee mukavan mehukkaita ja kun mausteetkin ovat kohdallaan, niin mikäs sen parempaa! Jos rintaleikkeiden luut ei innosta, niin ne voi poistaa ennen kypsentämistä.

Broilerileikkeet paistopussissa

3-4 broilerin rintaleikettä
1 valkosipuli
0,25 oliiviöljyä
0,5dl sitruunamehua
2rkl soijaa
2rkl hunajaa
0,5tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
1tl kuivattua timjamia

  Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Jos käytät valmiiksi marinoituja rintaleikkeitä, huuhtaise ja pyyhi enin marinadi pois. Lado broileripalat paistopussiin, lisää kuoritut valkosipulinkynnet ja kaada maustekastike pussiin. Kääntele pussia niin, että maustekastike leviää kauttaaltaan lihojen päälle. Sulje pussi ja laita sopivaan uunivuokaan. Tee pussin nurkkaan pieni höyryaukko, ettei pussi poksahda uunissa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Tarjoa riisin ja salaatin kera.


1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...