5. huhtikuuta 2013

I wonder where that fish did go

Tänään oli taas se päivä, kun muutuin ilkeäksi äidiksi ja laitoin perheelleni kalaa ruoaksi. Tällä kertaa piilotin kalan hampurilaisiin, jos se vaikka niissä uppoaisi. Pientä edistystä kalan syöttämisessä on tapahtunut ja hiljalleen tuo tyttöni suostuu syömään kalaa ilman suurempia mutinoita. Mies ei kalasta tykkää, mutta syö silti. Tosin saa luvan kanssa lähteä pizzalle, jos lautaselle ilmaantuva ruoka ei miellytä.

Ohje kalapurilaisiin löytyi taas Yhteishyvästä. Pihvit olivat oikein hyviä, mutta hirvittävän vaikea saada pysymään kasassa tekovaiheessa. Jos ne jotenkin sai leivitettyä ja paistettua, niin sitten toimivat. En tiedä oliko mun seiti liian rakeista vai missä vika. Jotenkin tänään iski laiskuus ja hain kaupasta valmiit pullahöttösämpylät omatekemien sijaan. Hampurilaisten kanssa syötiin valmiita lohkoperunoita ja laiskan naisen valkosipulimajoneesia. Laiskan naisen valkosipulimajoneesissa valmiin, tavallisen majoneesin joukkoon sekoitetaan valkosipulimurskaa ja annetaan maustua hetki jääkaapissa. Eihän sitä aina tartte tehdä kaikkea alusta alkaen, eihän?

Kalahampurilaiset

400g seitiä
Leivitykseen:
1dl korppujauhoja
1tl suolaa
0,5tl sitruunapippuria
0,25tl valkopippuria
1 kananmuna
Paistamiseen:
öljyä
Lisäksi:
sämpylöitä
salaatinlehtiä
punasipulia
tomaattia
kurkkua
maustekurkkua
majoneesia

  Ota pakastekala sulamaan. Hienonna veitsellä hieman sulanut kala karkeaksi massaksi. Sekoita lautasella korppujauhot ja mausteet. Riko toiselle lautaselle munan rakenne rikki.
  Muotoile kalamassasta käsien välissä painelemalla pyöreitä pihvejä. Kannattaa tehdä pihveistä suht pieniä ja puristaa mahdollisimman paljon nestettä pois.
  Kääntele kalapihvit ensin munassa ja sitten korppujauhoseoksessa. Paista pihvit miedolla lämmöllä reilussa öljyssä kauniin ruskeiksi. Täytä hampurilaiset ja nauti lämpiminä.

7 kommenttia:

  1. Nam,hyvännäköinen annos! Ja varmasti myös hyvän makuinen!
    Meillä taasen rakastetaan kalaa,mutta jostain syystä ei tule kalaa tehtyä kovin usein. Pitäs jotenki saada otettua itseä niskasta kiinni. No,ehkä kun nuo jäät tuosta sulavat ja isäntä pääsee taas kalastaan....

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Mä itte tykkään kyllä kalasta, mutta muut ei. Mutta saavat luvan kestää, sillä mä haluan aina ajoittain herkutella kalaisilla ruoilla.

    VastaaPoista
  3. Minulle maistuisi tuollainen kalahampurilaisateria. Hyvän näköistä!:)

    VastaaPoista
  4. Heippa, kahdeksan asian haaste tuli uusintakierrokselle, joten heitän sitä tällä kertaa sinulle päin (ehkä ihan pikkuisen kyllä huijaamista, koska sain sulta aiemmalla kierroksella saman haasteen ;) Saa tarttua oman jaksamisen mukaan!

    Hienot kalaburgerit muuten! Tykkään itsekin syödä kalaa burgerin välissä, mutta jostain syystä itse kun tekee niin jämähdän aina vaan lihaversioihin...

    VastaaPoista
  5. Kiitos, kiitos kommenteista :) Eipä näissä kauheasti ollut laittamista, mutta joskus on ihan kiva päästä helpolla. Etenkin perjantait tuntuu mulla olevan näitä helppojen ruokien päiviä.

    Kiitos Heidi haasteesta :) Täytyy tarttua asiaan, kunhan on hetki aikaa keskittymiseen :D

    VastaaPoista