7. huhtikuuta 2013

Eat The Meat - possun potkia uunissa

Hassua, mutta kaupan lihatiskilläkin voi tehdä heräteostoksia. Perjantaina mukaan tarttui pari ylimääräistä, kokonaista possun potkaa ja tänään ukko kiikutti kaupasta 800g hevosen jauhelihaa. Harmillista :) Potkat päätyivät tänään pataan sipulin, valkosipulin ja oluen kanssa. Ruoasta ja etenkin lihasta tuli oikein hyvää, mutta liemi jäi vähän laihaksi. Osasyynä taisi olla paiston aikana lisätty vesi. Jatkossa laittaisin vähän vahvempaa olutta, enemmän suolaa ja antaisin lihan olla kauemmin uunissa. Neljän ja puolen tunnin kypsennyksen jälkeen liha oli sangen kypsää, mutta tunti puolitoista lisää ei olisi haitannut ollenkaan. Aamutohinoiden vuoksi kokkailu jäi niin myöhään, että nälkä pakotti ottamaan lihan pois uunista turhan aikaisin. 

Mulla ei ollut muuta tarpeeksi suurta vuokaa, kuin perjantaina kirpparilta löytämäni uusi, lasitettu savipata. Laitoin lihat sitten siihen. Kantta en laittanut, sillä halusin tuon pinnan kärähtävän.

Possun potkat uunissa

2 possun potkaa (à n.1,3kg)
suolaa
mustapippuria
50g voita
1-2rkl siirappia
4 sipulia
1 valkosipuli
5dl olutta
3dl vettä (lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana)

  Ota potkat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Huuhtele ja kuivaa potkat talouspaperilla. Ruskista potkat kuumalla pannulla kauttaaltaan. Hiero pintaan suolaa ja pippuria ja nosta uunivuokaan tai pataan.
  Kuori sipulit ja valkosipuli. Halkaise sipulit kahtia ja nosta ne yhdessä valkosipulinkynsien kanssa pataan. Kaada pataan olut ja niin paljon vettä, että neste ylettyy lähes puoleen väliin potkia. Valele potkien pintaan siirappia ja nosta päälle voi reiluina nokareina.
  Nosta vuoka 150 asteiseen uuniin. Kypsennä 3 tuntia. Laske lämpö 100-125 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 1,5-3 tuntia. Mitä kauemmin, sen parempi.

Säihkysääri...

3 kommenttia:

 1. No jo on komeet kintut ja varmasti hyviäkin :D laihaksi jääny liemi saattaa johtua myös rasvasta jota sääret on valuttanu paiston aikana?

  VastaaPoista
 2. Mitenkähän sitä sais itellekin tuollaisen rusketuksen kesäksi :DDD Isäntä ehdotti tosi kuumaa saunaa :D

  Mutta joo, tuo rasva saattaa olla toki osasyyllinen. Noh, täytyy harjoitella ja ehkä ne täydelliset potkat vielä joskus tulee.

  VastaaPoista
 3. Mmmmm, oluessa pitkään haudutetut possunpotkat ovat kyllä herkkua! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...