Kinderpiirakkaa on kehuttu niin paljon, että tottahan sitäkin piti kokeilla. Oikeastaan syy piirakan leipomiseen oli pikkumiehen synttärilahjatoive. Kun kysyi, mitä pikkumies haluaa lahjaksi, oli vastaus aina että "kintemunia". Siis kindereitä. Ohjeen nappasin tällä kertaa Jaanan kakkupuodista. Että kiitos Jaana :) Muuten tein ohjeen mukaan, mutta voikreemiin lisäsin pikkuisen maitoa. Niin ja vanilliinisokerit vaihdoin vaniljasokeriin. Mun tekeleestä ei vaan tullut kovin kaunis. Kun illalla yliväsyneenä yritin kakkua kuorruttaa, ei asiat mennyt ihan putkeen. Suklaa jähmettyi niin uskomattoman nopeasti, etten saanut siitä tasaista, kaunista pintaa. Mutta ei voi mitään.
Mutta vaikkei tuo piirakka nätti ollutkaan, niin hyvää se on! Ei oo turhaan kehuttu. Syötiin jo etukäteen pois leikattuja reunapaloja ja niitä olisi voinut maistella loputtomiin. Nam!
Kinderpiirakka
Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g sulaa voita
4 kananmunaa
Voikreemi:
150g voita
300g tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2rkl maitoa
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä maitosuklaata
muutama pala valkosuklaata sulatettuna
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki vaikkapa haarukalla. Lisää joukkoon kuuma vesi,
voisula, ja munat. Sekoita taikina
nopeasti sekaisin ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista
piirakkapohjaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan
jäähtyä.
Valmista voikreemi vatkaamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, maito ja
sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, n. 5-10min. Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle
ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa
vesihauteessa (sulatin mikrossa), levitä voikreemikerroksen päälle tasaisesti. Kannattaa levittää suklaata vähän kerrallaan, niin se ei jässähdä niin nopeasti! Sulasta
valkosuklaasta voit pursotella haluamasi kuviot koristeeksi piirakan
pintaan. Laita vielä hetkeksi jäähtymään jääkaappiin, piirakkaa on siten
helpompi leikata paloiksi.
Totta :) Rasvaa on aika hurjasti, etenkin kun voilla leipoo. Mutta ei haittaa, syötetään suurin osa vieraille :D
VastaaPoistaUuh la laa. Kinderipiirakka on aivan huippua. Me like! Tosi nätin setin oot saanu aikaan :D
VastaaPoistaKiitos :D Onhan tuo hyvää, mutta ei kyllä voi paljoa syödä kerrallaan. Yksi pieni pala piisaa.
VastaaPoistaTää oli niiiiiin taivaallisen hyvää! Nyt vaan ihmettelen että miksi en ole jo aiemmin tätä tehnyt... :)
VastaaPoista