5. huhtikuuta 2013

I see soup so green

Muksuna pinaattikeitto oli yksi mun lempiruoista. En kyllä muista, että äiti olisi koskaan tehnyt keittoa ihan alusta alkaen, vaan tykkäsin siitä kaupan jäisestä pinaattisopasta. Kerran aikaisemmin oon tehnyt pinaattikeittoa itse, mutta se oli silloin aivan hirveää. Liekö sitten vikaa kokissa vai missä. Sen jälkeen oon kiltisti poiminut keiton pakastealtaasta perinteitä kunnioittaen. Ajatus itse tehdystä pinaattikeitosta kiehtoi kuitenkin uudelleen ja nyt oli vihdoin aika voittaa pelkonsa ja testata soppaa.

Operaatio ei alkanut kovinkaan lupaavasti, sillä sain hätinä lisukkeeksi tarkoitetut kananmunat keitettyä, kun tuvasta meni sähköt. Pikainen tarkistus naapurilta paljasti, että samaa vikaa oli muillakin. Tämä sotki suunnitelmia aika pahasti ja tyttö joutui mennä heikoilla eväillä ja fillaroiden treeneihin. Samaan aikaan yritin soittaa sähkölaitoksen vikapäivystykseen ja hätistää jalassa roikkuvaa nälkäistä ja yliväsynyttä poikaa kauemmas. Jostain syystä mun puhelin ei halunnut olla yhteyksissä energialaitoksen kanssa, vaan puhelut katkesivat ennen kuin ehti edes hälyyttää. Jouduin sitten soitella ukolle töihin, jotta hän saisi ilmoitettua viasta. Juuri kun olin päättänyt, että pakkaan pojan autoon ja lähden hakemaan noutoruokaa, sähköt palasivat. Joten soppaa saatiin, vastoinkäymisistä huolimatta.

Onneksi tämä ruoka valmistuu nopeaa, ettei tarvinnut ruokaa odotella kovin kauaa. Tällä kertaa keitto oli paljon parempaa kuin kaupan soppa! Tai sitten mulla oli vaan hirvittävä nälkä. Niin tai näin, niin jatkossakin taidan tehdä pinaattikeiton itse. Ohje on muistaakseni jostain ikivanhasta Napero-kerhon lehtisestä lähtöisin.

Pellen pinaattikeitto


3rkl margariinia
0,75dl vehnäjauhoja
1l kevytmaitoa
1pss(150g) pakastepinaattia
0,5-1tl suolaa
1/8tl jauhettua valkopippuria
Lisäksi:
keitettyjä kananmunia

  Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja lisää vehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Lisää noin puolet maidosta. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, kaada joukkoon loppu maito. Kuumenna ja sekoita edelleen.
  Lisää jäiset pinaattipalat. Sekoittele ja keitä muutama minuuttia. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  Tarjoa halutessasi keitettyjen kananmunien kanssa.


Sitten vielä suuren suuri kiitos tähän saakka tulleista lahjoituksista "Nälkä voidaan voittaa" -hyväntekeväisyyskampanjaan! Kääpiölinnalla on kasassa 200 euroa! Hienoa!

Vielä ehtii mukaan ja lahjoittaa voi aina 10.4.2013 saakka. Lahjoituksen voi tehdä osoitteessa https://jelpi.fi/kerayssivut/kaapiolinnan-kookissa. Jokainen lahjoitus on yhtä tärkeä!

4 kommenttia:

 1. Pinaattikeitto on ihanaa!:) Kasvatan kesäisin aina kasvimaalla pinaattia, ja tuoreesta pinaatista tulee aina keittoa ja muhennosta tehtyä.

  VastaaPoista
 2. Täytyisikin kokeilla joskus tuoreesta pinaatista! Mä en oo kauheasti tuoretta pinaattia käyttänyt. Täytyykö se käsitellä jotenkin ennen keittoon laittamista?

  VastaaPoista
 3. Kuivalla pannulla paistan aina ensin pinaatinlehtiä hetken aikaa. Ne muuttuvat sellaisiksi oikein tumman vihreiksi ja niistä lähtee vähän nestettä pois. Paistamisen jälkeen lehdet on paljon helpompi hienontaa, vaikka ei niiden lehtien ihan mahdottoman hienoa silppua tarvitse ollakaan.:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos neuvosta! Täytyy muistaa tämä kun käyttää tuoreita pinaatteja soppaan :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...