Sipulipiirakkaa tehdessä tuumailin, että pekoni voisi toimia siinä oikein hyvin. Mutta kun kyseinen piirakka oli tehty kasvissyöjävierasta ajatellen, niin jätin pekonit vielä kaappiin. Ajatus pekoni-sipulipiirakasta kiehtoi kuitenkin niin paljon, että pakkohan sellainen oli tehdä. Sipulipiirakassa käytettyä leipää ei ollut tarpeeksi, joten turvauduin vanhaan tuttuun pohjataikinaan.
Pekoni-sipulipiirakka
Pohja:
1dl perunamuusijauhetta
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl vettä tai maitoa
100g voita sulatettuna
Täyte:
1pkt(170g) pekonia
2-3 isohkoa sipulia
(tilkka öljyä)
0,5tl suolaa
ripaus pippurisekoitusta
1tl ruokokidesokeria
2rkl punaviinietikkaa
Lisäksi:
1pss(150g) emmental-mozzarellaraastetta
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi tai maito sekä sulatettu voi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Suikaloi pekoni ja viipaloi kuoritut sipulit. Paahda pekonit kevyesti kuivalla pannulla ja siirrä lautaselle odottamaan. Pehmitä sipuliviipaleet pekonista irronneessa rasvassa. Jos rasvaa on liian vähän, lisää pikkuinen tilkka öljyä. Sekoita pehmeiden sipulien joukkoon mausteet ja etikka. Sekoita ja lisää pekoniviipaleet joukkoon.
Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä piirakkapohjalle noin kolmannes juustoraasteesta. Levitä päälle hieman jäähtynyt sipuli-pekoniseos. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja sekoita joukkoon kerma ja loput juustoraasteesta. Kaada seos piirakan päälle.
Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saa hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti