27. huhtikuuta 2013

Pimeyden mango

Kääpiölinnan likööriperheen uusin tulokas on miellyttävän pehmeä mangolikööri. Tuo mun ukkoni on selkeästi kehityskelpoinen yksilö, sillä tämän(kin) teki ihan hatusta vetäen ja meni kyllä kerralla nappiin. Ei nuppiin, ainakaan vielä. Jos mangosta tykkää, niin suosittelen!

Mangolikööri

1 syöntikypsä mango
1pss(n.100g) kuivattua mangoa
7dl vodkaa
1,5dl sokeria
2dl vettä

  Kuori ja kuutioi tuore mango. Huuhtele kuivatut mangot. Laita molemmat tiiviiseen, kannelliseen lasipurkkiin. Kaada päälle vodka ja sulje purkki. Anna maustua kuukauden verran (meillä maustui 1,5 kuukautta!) Hölskyttele purkkia välillä, jos muistat.
  Siivilöi hedelmät pois, kääri hedelmät harsoon ja purista kaikki alkoholi talteen. Suodata suodatinkankaan tai suodatinpussin läpi. Toista tarvittaessa. Mangomuhju tukkii suodattimen helposti, joten suodatinpussia kannattaa vaihtaa välillä.
  Kiehauta sokeri ja vesi ja anna jäähtyä hieman. Kaada sokeriliemi liköörin joukkoon ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa maun mukaan sokerilientä tai vodkaa. Pullota tummaan pulloon tai säilytä pimessä valolta suojattuna. Nauti hyvässä seurassa. Tarpeeksi nautittuna auttaa kestämään myös huonoa seuraa.
  Osan vodkasta voi korvata tummalla rommilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...