16. huhtikuuta 2013

Sitä kutsuttiin salaatiksi.... väsypäivän lohisalaatti

Ei saa käsittää väärin, rakastan kyllä lapsiani enemmän kuin mitään ikinä, mutta tänään tuntuu siltä, että voisin hetkeksi luovuttaa äidin roolin jollekulle muulle. Pikkumies on ollut aamusta asti mahdoton marukalle. Milloin on sukka huonosti, milloin kenkä. Ei halua syödä, mutta autas kun nostat lautasen pois, niin johan sitten ruoka maistuisi. Nukkua ei huvita, vaikka pienen pieni väsyääliöys ottaa poikaa valtaansa. Näin kauniisti sanottuna. Lisäksi murhetta tuo painokkaat keskustelut tytön jalkapallojoukkueen vanhempien kesken, enkä oikein tiedä mikä neidille tärkeän joukkueen ja harrastuksen kohtalo on.

Aamupäivällä luovutin tyynesti pikkumiehen väijyvuoronmiehelle ja kasasin itselleni pienen salaatin. Ja ettei vaan pääsisi laihtumaan, niin salaatin päälle piti syödä iso pala kakkua kahvin kera. Pöytään istuessani toivoin, ettei kukaan puhu mulle, ei koske, eikä edes katso päälle. Joskus sitä vaan tarvitsee hetken ihan itselleen. Varttikin piisaa ja taas jaksaa.

Salaatti on tehty aivan summamutikassa, enkä mittaillut aineksia. Siitä tuli vaan niin ihanan keväinen ja vielä syömäkelpoinen, joten pakkohan se oli kirjoittaa muistiin.

Kylmäsavulohisalaatti lounaaksi

lehtisalaattia
jääsalaattia
tilkka sitruunamehua
tilkka oliiviöljyä
muutama hippu vuorisuolaa
muutama pala ananasta
1 keitetty kananmuna
1 tomaatti
muutama viipale kylmäsavulohta
pinjansiemeniä
ruohosipulia

  Revi huuhdotut salaatit lautaselle. Lorauta päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä ja ripauta päälle muutama murunen vuorisuolaa. Nostele ananaspalat lautaselle. Lohko tomaatti ja keitetty kananmuna. Nostele lohkot ja kalaviipaleet lautaselle. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja lisää ruohosipulin kanssa lautaselle.7 kommenttia:

 1. Ihanan rehellistä tekstiä!! :) Itselläni ei ole lapsia, enkä siis siltä osin voi tietää täysin millaisia nuo lasten kiukkupäivät voivat joskus olla, mutta pystyn kyllä kuvittelemaan että ne voimille ottavat. Mutta onneksi ne kuitenkin suurimman osan aikaa ovat ihania ja suloisia! :) Näin positiivisesti ajateltuna.
  Kuulostaa harmilliselta tuo jalkapallo juttu. Tsemppiä ja toivotaan että kaikki kääntyy parhain päin!!!
  P.S. Hyvännäköinen salaatti! :)

  VastaaPoista
 2. Salaatti kuulostaa hyvältä! Vielä pari palaa suklaata niin jaksaa ainakin kaksi varttia :D
  Onkohan tuota liikkeellä, sillä meillä on ollut ihan mahdoton viikko takana.. Joinakin päivinä mies kotiintullessaan ehdottaa jo aika pian, "pitäisköhän sun käydä tänään vähän lenkillä?" :D
  Jaksamisia sinne taaperon kanssa, ei se ole aina helppoa olla kasvava lapsikaan :D <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille :) Vaikka välillä väsyttää, niin silti nuo lapset on ihania. Tekee ihan hyvää purkaa fiilikset, niin hyvät kuin huonotkin, sanomalla ne ääneen. Tai tässä tapauksessa kirjoittamalla.

  Olisko Herkkuhovi näillä pienillä joku 2-vuoden villitys :D Ei varmasti ole helppoa olla pieni taapero tai murkku. Sen kun aina muistaisi näinä huonompina päivinä.

  Suunnittelin jo, että kun saan lapset nukkumaan, otan vielä ison palan kinderpiirakkaa :D Oon sen ansainnut.

  VastaaPoista
 4. Tääl on parhaillaan kinderpiirakka teon alla! Jännityksellä odotan lopputulosta... :)

  VastaaPoista
 5. Oi, kerro Nanne sitten miten onnistui! Mun mielestä tuo piirakka vaan paranee vanhetessaan.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen salaatti! Tuon syötyään tulee varmasti jo paremmalle mielelle, ja ainakin, kun ottaa vähän suklaata päälle.;)

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuo salaatti vähän mieltä piristi :)

  Pikkumiehen kiukuttelun syy selvisi illalla. Reppana on kipeä :( Ja siinä kohtaa kun kietoi kädet mun kaulan ympäri ja totesi, että "Aato äitin kulta muru", niin sai kaikki kiukuttelut anteeksi. Pikkumies kutsuu välillä itseään Aatoksi :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...