6. huhtikuuta 2013

Yeah pink, it's like red but not quite

Ettei päivän kokkailuista jäisi aivan huono fiilis, niin tein illalla vielä ison kulhollisen mansikkavaahtoa. Ihanan mansikkainen ja nopea herkku. Keksien kanssa tarjottuna aika jep. Täytyy taas yrittää urakoida noita marjoja pois pakkasesta, sillä ei siihen uuteen mansikka-/marjakauteen niin hirveän pitkä aika enää ole. Tällä hetkellä pakastimet on niin täynnä, ettei sinne mahtuisi yhtään mitään. Syksyllä pelkäsin, että riittääköhän marjat varmasti talven yli. Nyt voi taas todeta, että pelko oli todellakin aiheeton.

Käveltiin tuossa iltasella tonttia ympäri ja kummasti niitä kevään merkkejä alkaa näkymään. Omenapuiden silmut oli selvästi pullollaan ja sama tilanne oli päärynäpuussa. Siinä tosin pullotukset oli selvästi pienempiä. Haaveilin samalla, että tontin perällä olevasta marjapuskaryteiköstä muutama vanha karviaispuska saisi kadota ja tilalle tulisi pieni kasvihuone. Karviaispuskia on syytä harventaa joka tapauksessa, sillä niitä on meidän ja kavereidenkin tarpeisiin aivan liikaa. Mutta on kyllä aivan ihanaa, kun kesä tulee! Nyt kevättää niin paljon, että mun on varmaan vihdoin ja viimein otettava jouluvalot pihatuijista pois....

Mansikkavaahto

300g pakastemansikoita
1tlk(200g) maustettua rahkaa, makea mansikka tai maitorahkaa
1prk(2,5dl) flora vispiä tai vispikermaa
1tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan

  Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimessa. Sekoita vaniljasokeri ja rahka keskenään. Lisää mansikkasose rahkan joukkoon ja sekoita hyvin. Vatkaa vispi tai kerma napakaksi vaahdoksi ja nostele varovasti mansikka-rahkaseoksen joukkoon. Mausta maun mukaan tomusokerilla. Tarjoa heti.


5 kommenttia:

 1. Mitäs tuo toinen herkku on ton vaahdon kanssa? Näyttää hyvälle ja iski silmään :D

  jos karviaisia on liikaa,niin laita tänne tulemaan terv. Karviaisfani!

  VastaaPoista
 2. Nuo keksit oli jotain italialaisia keksejä. Ukko niitä kiikutti Lidl:stä :) Ensin ne ei mukamas maistunut millekään ja yht'äkkiä huomaa syöneensä viisi :D

  Täytyy laittaa sulle puskallinen karviaisia tulemaan :D Meillä kasvaa pihassa seitsemän karviaispuskaa ja tarvetta on ehkä yhdelle. Mä en karviaisia käytä juuri muuhun kuin likööriin ja vispipuuroon.

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt ihan samaa - vaikka meillä niitä valosarjoja kutsutaankin armliaasti "ulkovaloiksi" ;) Mutta siitä huolimatta... lienisi aika? :)

  VastaaPoista
 4. Mun valojen poisto operaatio päättyi heti alkuunsa, kun osa johdosta oli vielä jään alla. Harmi :D Jos ne juhannukseen mennessä yrittäis saada pois.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa marjaherkkua!:) Ja nuo keksit on hyviä. Paketti kuluu turhankin äkkiä.;)

  Meillä taas on vuodenaikavalot.;) Loppiaisen jälkeen poistan aina jouluisimmat valot, mutta kaksi valopuuta saa jäädä senkin jälkeen pimeää talvea valaisemaan. Valopuita ei edes saa ennen kevättä pihasta poistettua, kun jäätyvät maahan kiinni. Nyt vihdoin lauantaina lähtivät irti, ja korjasin ne pois.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...