25. huhtikuuta 2013

Olen nähnyt Helga-neidin kylvyssä... tai savupekonit vodkassa!

Moneen omituiseen asiaan oon elämäni aikana törmännyt, mutta tämä taitaa olla jo siitä kärkipäästä... Mies tuli viime viikolla töistä kotiin silmät hehkuen ja innosta hihkuen, kun oli kuullut radiosta termin "fat washing". Mulla tuosta termistä tuli ensimmäisenä mieleen rasvaimu ja mielessä kävi, että jokohan ukko on kyllästynyt pyöreään akkaansa :D Aiheeseen tarkemmin perehdyttyään ukko tuumasi, että meidän on aivan pakko tehdä savupekonilla maustettua viinaa. No, tehtiinhän sitä....  Juokaa te muut simaa, tämä on se tosimiehen vappujuoma :D Ja tottahan tästä saisi vaikka mielenkiintoisen vappuaamiaisen munaliköörin kera.

Helga-neidin kylpyvesi, savupekonilla maustettu viina

5 paksua viipaletta savupekonia (n.5mm paksuja)
5dl vodkaa (rommi, viski, jaloviina, konjakki tai brandykin käy!)

  Lado savupekoniviipaleet uunipellille. Laita pelti kylmään uuniin ja käännä lämpö 200-225 asteeseen. Kypsennä uunissa niin kauan, että päällinen näyttää rapealta. Käännä ja jatka kypsentämistä. Pekoniviipaleet saavat olla pinnalta rapeita, mutta sisältä pehmeitä.
  Nosta pekoniviipaleet kannelliseen lasipurkkiin ja kaada vodka päälle. Sulje purkki ja anna jäähtyä. Nosta purkki jääkaappiin ja pidä siellä 1-2 vuorokautta. Ei kuitenkaan 3 vuorokautta enempää!
  Ota pekonisiivut pois liemestä. Nosta purkki muutamaksi tunniksi pakastimeen. Halutessasi voit nostella enimmät rasvat pois purkista ennen suodattamista. Suodata liemi kahvisuodattimen läpi. Toista pakastus ja suodattaminen tarvittaessa, jos rasvaa pääsee suodattimen läpi liemeen. Tai jos se häiritsee. Pullota ja säilytä jääkaapissa.

Lopputuloksena on vodkaa, joka maistuu pekonilta ja mukavan suolaiselta. Ei ollenkaan niin pahaa kuin voisi kuvitella. Ainakin pieninä määrinä aika... hmmm... sikamaisen hyvää.


2 kommenttia:

  1. Tuosta voisi saada aika mielenkiintoisen krapulan, jos liikaa kerralla joisi.;)

    VastaaPoista
  2. Totta ;D Maistuisikohan aamulla suussa pekoni vai vodka? Taidan jättää testaamatta ja nauttia vaan pikku tilkan kerrallaan...

    VastaaPoista