14. huhtikuuta 2013

Chocolate High - ihana, koukuttava kinderpiirakka!

Kinderpiirakkaa on kehuttu niin paljon, että tottahan sitäkin piti kokeilla. Oikeastaan syy piirakan leipomiseen oli pikkumiehen synttärilahjatoive. Kun kysyi, mitä pikkumies haluaa lahjaksi, oli vastaus aina että "kintemunia". Siis kindereitä. Ohjeen nappasin tällä kertaa Jaanan kakkupuodista. Että kiitos Jaana :) Muuten tein ohjeen mukaan, mutta voikreemiin lisäsin pikkuisen maitoa. Niin ja vanilliinisokerit vaihdoin vaniljasokeriin. Mun tekeleestä ei vaan tullut kovin kaunis. Kun illalla yliväsyneenä yritin kakkua kuorruttaa, ei asiat mennyt ihan putkeen. Suklaa jähmettyi niin uskomattoman nopeasti, etten saanut siitä tasaista, kaunista pintaa. Mutta ei voi mitään.

Mutta vaikkei tuo piirakka nätti ollutkaan, niin hyvää se on! Ei oo turhaan kehuttu. Syötiin jo etukäteen pois leikattuja reunapaloja ja niitä olisi voinut maistella loputtomiin. Nam!

Kinderpiirakka

Pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g sulaa voita
4 kananmunaa
Voikreemi:
150g voita
300g tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2rkl maitoa
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä maitosuklaata
muutama pala valkosuklaata sulatettuna

  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki vaikkapa haarukalla. Lisää joukkoon kuuma vesi, voisula, ja munat. Sekoita taikina nopeasti sekaisin ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista piirakkapohjaa 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  Valmista voikreemi vatkaamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, maito ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, n. 5-10min. Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  Sulata suklaa vesihauteessa (sulatin mikrossa), levitä voikreemikerroksen päälle tasaisesti. Kannattaa levittää suklaata vähän kerrallaan, niin se ei jässähdä niin nopeasti! Sulasta valkosuklaasta voit pursotella haluamasi kuviot koristeeksi piirakan pintaan. Laita vielä hetkeksi jäähtymään jääkaappiin, piirakkaa on siten helpompi leikata paloiksi.

5 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää ainakin tästä vinkkelistä katsottuna. Kokeilulistalla on itsellänikin, ollut jo pienen ikuisuuden, koskahan saan aikaiseksi..:D Ei mitään ihan kevyttä tavaraa ole tämäkään piirakka...

    VastaaPoista
  2. Totta :) Rasvaa on aika hurjasti, etenkin kun voilla leipoo. Mutta ei haittaa, syötetään suurin osa vieraille :D

    VastaaPoista
  3. Uuh la laa. Kinderipiirakka on aivan huippua. Me like! Tosi nätin setin oot saanu aikaan :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos :D Onhan tuo hyvää, mutta ei kyllä voi paljoa syödä kerrallaan. Yksi pieni pala piisaa.

    VastaaPoista
  5. Tää oli niiiiiin taivaallisen hyvää! Nyt vaan ihmettelen että miksi en ole jo aiemmin tätä tehnyt... :)

    VastaaPoista