Ukko on suunnilleen 20 vuotta harrastanut tummia oluita ja etenkin stouteja. Jokin aika sitten koki suuren ahaa-elämyksen ja tuumasi, että nyt se löytyi... Nimittäin toinen kotimainen kunnon stout! Ja se on paljon sanottu se! Ukko kun ei ihan turhasta kehuja jakele. Sekä suurten että pienten panimoiden stoutit ovat usein vaisuja ja vetisiä, mutta tässä Mallaskosken Kuohu Valioluokka Stoutissa maistuu mallas ihan oikeasti. Vettä saa kuulemma raanastakin, eikä sitä kannata tölkeissä kotia kantaa. Ehkä mä uskallan jokusen noista ukon oluista pihistää leipomuksiinkin. Ehkä. Ja onhan se kiva tukea pienten elintarvikevalmistajien toimintaa. Niin ja tämä ei ole maksettu mainos, vaan pelkkää riemua hyvän tuotteen löytymisestä. Että kiitosta vaan Mallaskosken pojille ja/tai tytöille!
Innostuin tänään tyhjentämään keittiön kaappeja. Suuri osa vajaista hiutale-paketeista sekä siemen- ja pähkinäpusseista päätyi tähän hurjan herkulliseen sekametelimysliin. Etenkin nuo mansikat ja paahtuneet hasselpähkinät sopivat uskomattoman hyvin yhteen.
Otetaan mitä on -mysli
4dl
4-viljan hiutaleita
4dl kaurahiutaleita
2dl kauraleseitä
1dl
auringonkukansiemeniä
1dl kurpitsansiemeniä
1dl
kookoshiutaleita
1dl saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
1dl hasselpähkinöitä karkeasti rouhittuna
2dl
vettä
1,5dl intiaani- tai ruokokidesokeria
1dl
rypsiöljyä
Lisäksi:
1dl kuivattuja mansikoita
0,5dl kuivattuja mustikoita
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Kuumenna kattilassa vesi,
sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Levitä
kuivat aineet leivin-paperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena
nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen.
Paahda mysliä uunissa 200 asteessanoin 30 minuuttia, kunnes seos saa
kauniin värin. Sekoita ainakin kolme kertaa paahtumisen aikana. Anna
myslin jäähtyä ja lisää kuivatut marjat. Säilytä kuivassa
paikassa.
Itse tehty mysli on hyvää, kun siihen saa sekoitella kaikki mahdolliset herkut.:)
VastaaPoistaTotta! Ja tietää mitä mysli pitää sisällään, kun tekee itse.
VastaaPoista